Vastgoed Belang vertelt eerlijke verhaal met campagne 'De particuliere verhuurder: mensen zoals jij en ik!"

Datum: 05-06-2023
​Vandaag heeft branchevereniging Vastgoed Belang een nieuwe campagne gelanceerd om het eerlijke verhalen te vertellen over haar leden. Het doel van de campagne is om een fris perspectief te bieden over leden - die huizen verhuren - en hun positieve bijdrage aan de samenleving. Dat doet de branchevereniging met storytelling via site en social media en via een verhalenbundel dat aan de Tweede Kamer wordt aangeboden.

campagne pagina:Vastgoed Belang | Vastgoed Belang


Persbericht campagne Vastgoed Belang

"Deze campagne is een eerbetoon aan de gewone mensen die deel uitmaken van de particuliere verhuursector. Het beeld van de particuliere verhuurder als boeman verdient het om rechtgezet te worden. Onze leden horen niet thuis in het verdomhoekje," aldus voorzitter van Vastgoed Belang Jack de Vries. "Particuliere verhuurders huisvesten meer dan 2.000.000 Nederlanders in ruim 800.000 huizen. Onze leden vinden goed verhuurderschap belangrijk. We willen de maatschappelijke betrokkenheid van hen laten zien. Ze zijn niet alleen particuliere verhuurders, maar zijn ook buren, vrienden en gewoon mensen zoals jij en ik." 

Verhalenbundel 

Gewone mensen zoals jij en ik. Dát zijn de particuliere verhuurders die zijn aangesloten bij Vastgoed Belang. Voor het zomerreces biedt Vastgoed Belang een fysiek exemplaar van de verhalenbundel aan beleidsmakers. Verhalen uit die bundel verschijnen deze maand op social media zoals Twitter en LinkedIn, op de site van Vastgoed Belang en op andere plekken.

 Verhuurder Frans, die in Haarlem huizen verhuurt tussen 300 en 925 euro per maand, zegt bijvoorbeeld: "Mijn huurders zijn allemaal jonge starters en studenten die geen kans maken op een hypotheek. Als ik ze gedwongen moet laten vertrekken, waar moeten ze dan naartoe? Mijn hart breekt bij die gedachte." 

Dit verhaal en andere verhalen verschijnen de komende tijd online op de kanalen van Vastgoed Belang. In een wereld waar huisvesting onder het vergrootglas ligt, onthult deze opwindende campagne het ware gezicht van de particuliere verhuurder. Achter de huurcontracten en panden schuilen gewone mensen, met hun eigen verhalen, passies en inzet voor het bieden van een thuis aan anderen. De campagne belicht de menselijke kant van deze verhuurders, hun toewijding aan het onderhouden van eigendommen en het creëren van een veilige woonomgeving voor huurders. 

Door deze verhalen te delen, wil Vastgoed Belang begrip en waardering stimuleren voor de waardevolle rol die particuliere verhuurders spelen op de Nederlandse huizenmarkt.


Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht:

Word lid!

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen? Als lid heeft u toegang tot exclusieve artikelen, waardoor u up-to-date blijft over alle ontwikkelingen rondom de particuliere verhuur. Word ook lid en profiteer direct van alle voordelen.