Verhalenbundel

Particuliere verhuurders: mensen zoals jij en ik!

Maak kennis met de particuliere verhuurder: gewone mensen zoals jij en ik die ervoor kiezen om een huis te verhuren. Ze bieden aan 2.000.000 mensen een veilige en comfortabele plek om te wonen. Ontdek hoe zij hun eigendommen onderhouden, eerlijke relaties opbouwen en een waardevolle rol spelen in een diverse huurmarkt. De particuliere verhuurder heeft een belangrijke maatschappelijke rol in het huisvesten van mensen met betaalbare en flexibele mogelijkheden.
Dat zorgt voor een diversere huurmarkt met meer keuzemogelijkheden voor huurders. Leer de menselijke kant kennen van de particuliere verhuurder en ontdek hoe zij, net als jij en ik, een belangrijke behoefte vervullen op de huizenmarkt.

"Deze campagne is een eerbetoon aan de gewone mensen die deel uitmaken van de particuliere verhuursector. Het beeld van de particuliere verhuurder als boeman verdient het om rechtgezet te worden. Onze leden horen niet thuis in het verdomhoekje," aldus voorzitter van Vastgoed Belang Jack de Vries. "Particuliere verhuurders huisvesten meer dan 2.000.000 Nederlanders in ruim 800.000 huizen. Onze leden vinden goed verhuurderschap belangrijk. We willen de maatschappelijke betrokkenheid van hen laten zien. Ze zijn niet alleen particuliere verhuurders, maar zijn ook buren, vrienden en gewoon mensen zoals jij en ik."

Voor het zomerreces biedt Vastgoed Belang een fysiek exemplaar van de verhalenbundel aan beleidsmakers. Verhalen uit dit bundel verschijnen deze maand op social media zoals Twitter en LinkedIn en op deze pagina. DOWNLOAD HIER DE DIGITALE VERSIE VAN HET VERHALENBUNDEL

Wilt u het verhalenbundel opgestuurd krijgen? Dat is mogelijk voor leden. Vult u daarvoor het contactformulier in op de website, maar daarin het verzoek. Dan zullen wij uw aanvraag direct in orde maken.


Contact

Kavish Partiman
kpa@vastgoedbelang.nl
06-3957 9309

Liz Gutter 
lgu@vastgoedbelang.nl 


Bas (verhuurder) & Arne (huurder)

Arne: "Gelukkig kon Bas mij helpen. Er kwam een plek vrij in zijn woning, waardoor ik me voor langere tijd kon vestigen. Het bood me de kans om even tot rust te komen na alle verhuizingen."

Eduard (56)

Eduard, verhuurt vier woningen in Groningen aan net afgestudeerde, jonge stellen. "Als ondernemer begon ik op jonge leeftijd met het idee mijn pensioen op te bouwen door vastgoed te verhuren. Deze onzekerheid raakt niet alleen ons, maar ook onze huurders."

Irma (verhuurder) & Oskar (huurder)

Irma, 81 jaar, verhuurt haar woning aan Oskar in het centrum van Amsterdam (€500-€650 p/m): "Als kleine verhuurder voel ik me gedwongen om mijn sociale huurwoningen te verkopen. Het raakt me diep, omdat ik waardevolle banden heb met mijn huurders."

Joris (verhuurder) & Greg en Maroula (huurders)

Joris, 60 jaar, verhuurt zes woningen in het centrum van Utrecht en Rotterdam aan jonge stellen en expats (€600-€1200 p/m): "Ik bied mijn huurders een kwalitatief goede woning voor nu, wetende dat ze op een gegeven moment wellicht nieuwe woonkeuzes zullen maken."

Dirk (63)

Dirk verhuurt drie woningen in Amsterdam aan gezinnen en een ouder stel (€600-€1000 p/m): "63 jaar, was dit mijn pensioen, dat kan ik de komende 4 jaar niet compenseren. Wat nu, samen met mijn huurders?"

Frans (verhuurder) & Mireille (huurster)

Particuliere verhuurders: mensen zoals jij en ik! Frans, 62 jaar, verhuurt vijf woningen in Haarlem aan net afgestudeerde, jonge stellen (€300-€925 p/m): “Ik sta voor mijn gevoel met mijn rug tegen de muur. Ik kan mijn huurders een opzegging sturen, maar waar moeten zij naartoe?”

Jan (74)

Jan, was zelfstandig timmerman en verhuurt zijn opgeknapte woningen aan jonge stellen (€450-€700 p/m): “Stop de heksenjacht en verdachtmakingen jegens eerlijke verhuurders.”

Vicky (56)

Vicky, verhuurt drie woningen in Hilversum aan starters op de arbeidsmarkt (€900-€1100 p/m): “Dit zorgt voor veel stress hoe ik als vrouw op leeftijd mijn inkomen en pensioen kan waarborgen. De overheid voelt voor mij onbetrouwbaar”