Reactie op Pararius Huurmonitor Q4 2021

Datum: 24-01-2022
Op 18 januari jl. publiceerde Vastgoed Belang als reactie op de Huurmonitor van Pararius het persbericht met de titel “Lies, damned lies and statistics”. Vastgoed Belang beseft dat de titel van dit persbericht ongelukkig gekozen is en het de indruk kan doen hebben ontstaan, dat Pararius leugens verspreidt.

Vastgoed Belang betreurt de ontstane situatie die geen recht doet aan de zorgvuldigheid waarmee Pararius de Huurmonitor elk kwartaal wil samenstellen. Vastgoed Belang onderkent dit en had geenszins de intentie om Pararius met dit persbericht in een kwaad daglicht te stellen. 

Pararius stelt de Huurmonitor sinds 2010 elk kwartaal samen en vindt dat zij daarbij de grootst mogelijke zorgvuldigheid en transparantie moet betrachten over de totstandkoming van de cijfers en waarop deze betrekking hebben. 

Vastgoed Belang vindt het belangrijk dat er breder wordt gekeken naar de vrije sector huurmarkt door onderscheid te maken tussen: 
A. actuele huren en de contractueel en/of wettelijk begrensde huurverhogingen voor zittende huurders 
B. huurprijzen voor huurwoningen die vrijkwamen voor nieuwe huurders. 

Pararius rapporteert over categorie B. De Huurmonitor is daar ook duidelijk over.

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht:

Word lid!

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen? Als lid heeft u toegang tot exclusieve artikelen, waardoor u up-to-date blijft over alle ontwikkelingen rondom de particuliere verhuur. Word ook lid en profiteer direct van alle voordelen.