Vastgoedwaardering

Krijg inzicht als een taxateur en leer de waarde van je eigen vastgoed bepalen.
​De waarde van vastgoed is een veelbesproken item en is niet los te zien van de onderliggende vastgoedfinanciering. De taxatie van vastgoed en de financiering is de laatste jaren aan veel veranderingen onderhevig geweest. In de opleiding Vastgoedwaardering worden de actuele ontwikkelingen besproken en welke invloed deze hebben op de taxatie van vastgoed en de vastgoedfinanciering.

Wat bepaalt de waarde van een vastgoedobject? Hoe kan deze waarde worden beïnvloed? Welke keuzes als belegger of investeerder hebben hierop impact? Dit zijn vragen die behandeld worden tijdens de cursus vastgoedwaardering. De trainer die deze opleiding verzorgt is hoofd research & consultancy bij een internationale vastgoedadviseur. Hij bespreekt alle aspecten die van belang zijn om te komen tot een reële waardering. Welke verschillende taxatiemethodes zijn er, hoe maak je een inschatting van de courantheid, hoe beoordeel je huurcontracten en hoe bereken je de huurfactor.

De opleiding vastgoedwaardering kent een groot praktisch gedeelte waarbij relevante handvatten en tips verstrekt worden voor het beoordelen van de waardering en courantheid. Na afronding van deze training heb je een goed beeld van de onderdelen die spelen bij de taxatie en waardering van vastgoed.

Daarnaast krijg je voorafgaand aan de opleiding toegang tot de digitale leeromgeving van FOI. Hierin maak je middels een E-learning een voorbereidende vastgoedcasus. Zo wordt per onderdeel jouw voorkennis met betrekking tot de taxatie en waarderen van vastgoed vastgesteld. De onderdelen van de E-learning komen vanzelfsprekend terug in de training Vastgoedwaardering.

Leerdoelen

  • Actualiteiten taxatiebeleid en taxatiemethoden;
  • Inschatten van de invloed van actuele ontwikkelingen in de vastgoedmarkt op de waarde en financieringsmogelijkheden;
  • Belangrijke begrippen in het vastgoedrekenen (BAR, NAR, Yield, DCF) en de invloed hiervan op de waarde;
  • Beoordelen van de belangrijkste waardebepalende factoren van vastgoed;
  • Beoordeling van de waardering en compleetheid van huurcontracten en taxatierapporten;
  • Kennen van de verschillende taxatiemethoden;
  • Taxatierapporten kritischer kunnen lezen en beoordelen;
  • Verschil in soorten OG (bedrijfspanden, winkels, kantoren, woningen) en handvatten om de courantheid goed te kunnen beoordelen;
  • Berekenen van de huurfactor en deze vergelijken met de gebruikelijke huurfactoren per gebied en soort vastgoed;
  • Inschatting maken van de courantheid van beleggingsonroerend goed.

Trainer: Jordy Kleemans

Ir. Jordy Kleemans MRE studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven in Bouwkunde met als afstudeerrichting Real Estate Management & Development. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als projectmanager en assetmanager bij fondsbelegger Annexum, maakte hij de overstap naar adviseur en taxateur Troostwijk om daar vanuit de bestaande taxatiepraktijk mee te helpen een vastgoedadviespraktijk op te zetten. Hier behaalde hij in 2013 zijn Master of Real Estate (MRE). Hierna maakte hij de overstap naar de internationale vastgoedadviseur Savills. Hier was hij als director | Head of Data, Intelligence & Strategy eindverantwoordelijk voor, het opbouwen van een datateam, het team van marktanalisten, en stuurde hij een team van strategische consultants aan. Inmiddels is hij Directeur/ Eigenaar van JK Real Estate Consultancy. Deze onderneming richt zicht op advisering en trainingen binnen de commercieel onroerend goed markt, met de focus op strategie, data en innovatie.

​Trainingskosten

De totale investering voor de training is €625,-

Indien lid Vastgoed Belang zijn de kosten €550,-

INSCHRIJFMOGELIJKHEDEN

Overzicht

Bekijk ook de andere cursussen die Vastgoed Belang en FOI organiseren: