SharePoint
Aanmelden
Druk op Shift+ENTER om het menu te openen (nieuw venster)
U kunt voor het navigeren op het lint de standaardtoetsen voor browsernavigatie gebruiken. Gebruik Ctrl+PIJL-LINKS en Ctrl+PIJL-RECHTS als u tussen groepen wilt schakelen. Gebruik Ctrl+[ als u naar het eerste linttabblad wilt gaan. Gebruik Ctrl+] als u naar de als laatste geselecteerde opdracht wilt gaan. Gebruik Enter als u een opdracht wilt activeren.
Bladeren
Tabblad 1 van 2.
Pagina
Tabblad 2 van 2.
Volgen
Mijn Vastgoed
Belang
Home
Actueel
Nieuws
Agenda
Samen Energie Besparen
Verhalenbundel
Belangenbehartiging
Standpunten
Persberichten
Publicaties
Vastgoed Beleggers maken de stad
Juridische zaken
Advocaatdiensten
Juridische hulp & advies
Veelgestelde vragen
(Huur)overeenkomsten
Opleidingen
Over het Financieel Opleidingsinstituut (FOI)
Overzicht opleidingen
Cursusreviews
Lidmaatschap
Word lid
Over het lidmaatschap
Producten/gedragscode
Ledenvoordeel via netwerkpartners
Over ons
Missie & visie
Bureau
Bestuur
Regio's & afdelingen
Premium Partners
Stichting Professioneel Platform Vastgoed
Stichting Weerstandsfonds
Vacatures
Contact & route
Mijn Vastgoed Belang
d02e370d-4738-43da-8636-65b917b2236e
Vastgoed Belang
Belangenbehartiging
Publicaties
Introductiepagina
Momenteel geselecteerd
Het lijkt erop dat er geen JavaScript is ingeschakeld bij uw browser. Schakel JavaScript in en probeer het opnieuw.
default
Recent
projecten
Vastgoed Beleggers maken de stad
publicaties
standpunten
Inhoud van site
Publicaties
Hier vindt u ingezonden consultaties van Vastgoed Belang op wet- en regelgeving. Ook vindt u hier relevante publicaties zoals de Actie Agenda Wonen. Alle persberichten vindt u via
deze link
.
Overzicht
Zoek
Wis
| 2024
20240609 Vragen inzake de wet Betaalbare Huur
| 2024
Nota naar aanleiding van het Tweede Verslag
Consultatie
| 2024
Inbreng Vastgoed Belang op wijziging SVOH-regeling
Particuliere verhuurders onderschrijven het belang van de verduurzaming van huurwoningen; dit zorgt voor een besparing op de energielasten voor hun huurders en vermindert de CO-2 uitstoot.
Consultatie
| 2023
Consultatie inbreng Tijdelijke huurcontracten
N.a.v. de afschaffing van de wet Tijdelijke huurcontracten en ter implementatie Wet Vaste huur. Lees hier de feitelijke update: https://www.vastgoedbelang.nl/leden/actueel/artikel.aspx?item=163
Consultatie
| 2023
Consultatie Inbreng Vastgoed Belang Wetsvoorstel Betaalbare Huur
Vastgoed Belang luidt in haar bijdrage aan de consultatie over het wetsvoorstel Betaalbare Huur de noodklok: het wetsvoorstel is onrechtvaardig en niet doelmatig.
Consultatie
| 2023
Inspraak Aanpak Volkshuisvesting Amsterdam (Regio West-Noord)
Consultatie
| 2023
Reactie van Vastgoed Belang op het wetsvoorstel ter wijziging van de Wet maximering huurprijsverhogingen
Vastgoed Belang heeft kennisgenomen van het wetsvoorstel met de naam "Aanpassing van de Wet maximering huurprijsverhogingen in vrije sector huurovereenkomsten, de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte en de Wet goed verhuurderschap".
Consultatie
| 2023
Vastgoed Belang consultatie inbreng Box 3
De consultatie bevat onze officiële inbreng, waarin we onze zorgen en aanbevelingen met betrekking tot het Wetsvoorstel Werkelijk Rendement in Box 3.
Studie
| 2023
Ortec Finance Waarde Effecten maatregelen huurmarkt -Vastgoed Belang
Ortec Finance heeft het onderzoek gepubliceerd dat zij in opdracht van Vastgoed Belang heeft gemaakt. In dit onderzoek zijn de effecten van de maatregelen van dit kabinet in kaart gebracht ten aanzien van de woningmarkt.
Studie
| 2023
Vastgoed Belang Jaaroverzicht 2023
Verhalenbundel
| 2023
Verhalenbundel Particuliere verhuurders mensen zoals jij en ik!
Consultatie
| 2022
Inbreng consultatie wetsvoorstel afschaffing verhuurderheffing en wijziging maximering huurverhoging vrije sector
Studie
| 2022
Artikel RUIMTE+WONEN: Spelbederver of Haarlemmerolie
Is het fenomeen van de particuliere woningbelegger en -verhuurder wenselijk?
Studie
| 2022
Belastingplan 2023 scenario berekeningen
Vastgoed Belang heeft berekend wat de impact is van de in het Belastingplan 2023 beschreven maatregelen op particuliere (woning)beleggers.
Studie
| 2022
Rekenvoorbeelden inzake de exploitatie van huurwoningen in de vrije huursector en de invloed daarop van de vermogensrendem
Vastgoed Belang heeft een studie uitgevoerd die inzicht biedt in de verdiensten van particuliere woningbeleggers én de belastingen die daarover worden betaald.
Studie
| 2022
Vijf Bouwstenen voor een evenwichtige huurwoningmarkt
VASTGOED.BELANG.VIJF.BOUWSTENEN.VOOR.EENWICHTIGE.HUURWONINGMARKT.220407
Studie
| 2022
Voorstel notitie vrijwillige regulering middenhuur
VASTGOED.BELANG.NOTITIE.VRIJWILLIGE.REGULERING.MIDDENHUUR.2204014.inclusief.bijlagen.1+2
Actie Agenda
| 2021
Actie agenda woningmarkt
Consultatie
| 2021
Inbreng Vastgoed Belang consultatie S.V.O.H. subsidieregeling
Consultatie
| 2021
Inbreng Vastgoed Belang op consultatie wetsvoorstel Goed Verhuurderschap
Het Wetsvoorstel Goed Verhuurderschap bepaalt dat de regels waaraan goed verhuurderschap moet voldoen, landelijk en uniform worden vastgesteld. Op basis van deze regels zullen gemeenten de bevoegdheid krijgen om een verhuurdersvergunning verplicht te stellen in specifiek en nauw omschreven gebieden in een gemeente. Met deze vergunning kunnen gemeenten in de aangewezen gebieden eisen stellen aan de werkwijze en het gedrag van verhuurders, dit om misstanden en excessen te voorkomen c.q. aan te pakken. De voorwaarden waaraan een verhuurder moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze vergunning zijn eveneens vastgelegd in dit wetsvoorstel. Het gaat nadrukkelijk alleen om het aanpakken en voorkomen van misstanden en excessen.
Consultatie
| 2021
Inbreng Vastgoed Belang op de 'Reparatiewet' tijdelijke huurovereenkomsten
Vastgoed Belang heeft met teleurstelling kennis genomen van de ‘Reparatiewet’ tijdelijke huurovereenkomsten. Met het door de Eerste Kamer gewenste terugdraaien van de verruimde periode van tijdelijke huur van 2 naar 3 jaar, blijft het Nederlandse huurregime onnodig rigide. Hierdoor blijven er slechts twee smaken voor de reguliere verhuur van zelfstandige woonruimte: onbepaalde tijd of maximaal twee jaar. De maximale, tijdelijke huurperiode van maximaal 2 jaar sluit echter onvoldoende aan bij de behoefte van veel (tijdelijke) huurders. Terwijl de “oneindige” huurtermijn van contracten van onbepaalde tijd te weinig rekening houdt met de legitieme belangen van (met name kleinere) verhuurders. Ook kan de verruiming van de mogelijkheden van tijdelijke huurcontracten een bijdrage leveren aan het optimaal benutten van (potentiële) woonruimte, en zo bijdragen aan het verkleinen van het woningtekort.
Consultatie
| 2020
Inbreng Vastgoed Belang consultatie Stimuleringsregeling Aardgasvrije Huurwoningen (SAH)
Vastgoed Belang en haar leden onderschrijven het belang van CO2 reductie en hebben daarom al in een vroeg stadium verantwoordelijkheid genomen door in te zetten op verduurzaming van de particuliere huurvoorraad. Ook bij de totstandkoming van het Klimaatakkoord heeft onze vereniging haar verantwoordelijkheid genomen. Onder andere door deelname en commitment aan het onderdeel ‘Startmotor1’.Vastgoed Belang heeft dan ook met belangstelling kennis genomen van de voorgenomen regeling Stimulering aardgasvrije huurwoningen (SAH). Vastgoed Belang is verheugd dat de regeling ook openstaat voor (kleine) particuliere verhuurders. Tegelijkertijd wijzen wij met klem op het risico dat juist kleine particuliere verhuurders geconfronteerd zullen worden met uitputting van het budget door grote partijen. Voor (kleine) particuliere verhuurders is van belang dat zij daadwerkelijk voldoende kans hebben om met succes een beroep te doen op de regeling. Vastgoed Belang pleit daarom voor: - Afzondering van een deel van het budget specifiek voor (kleine) particuliere verhuurders; - Een eventueel restant als gevolg van onder uitputting tegen het einde van de looptijd samen te voegen met het hoofdbudget.
Consultatie
| 2020
Inbreng Vastgoed Belang consultatie Wet collectieve warmtevoorziening
Vastgoed Belang is verheugd dat in het voorstel Wet collectieve warmtevoorziening, net als nu in de Warmtewet het geval is, verhuurders en VvE’s (deels) buiten de werking van het wetsvoorstel blijven. We begrijpen het wetsvoorstel zo dat het zonder aanwijzing van burgemeester en wethouders verboden is om door middel van een zelfstandig functionerend collectief warmtesysteem warmte te transporteren en te leveren aan natuurlijke personen of rechtspersonen die warmte afnemen van hun verhuurder of van een VvE. We juichen het toe dat kort gezegd zeer kleine systemen tot en met tien aansluitingen van het verbod worden uitgezonderd. Anderzijds heeft Vastgoed Belang zorgen over de uitwerking van: de mogelijkheid die verhuurders of VvE’s met 10 t/m 500 aansluitingen krijgen om op hun verzoek te worden ontheven van het verbod en de ruime bevoegdheden die het college van burgemeester en wethouders daartegenover krijgt om zo’n ontheffing te weigeren; de opt-out mogelijkheid voor verhuurders en VvE’s met 10 t/m 500 aansluitingen; toekomstige tariefregulering; en verantwoordelijkheden die gebouweigenaren krijgen voor
Consultatie
| 2020
Inbreng Vastgoed Belang consultatie wijziging besluit bouwwerken - rookmelders
Vastgoed Belang en haar leden onderschrijven het gezamenlijke belang van huurders en verhuurders voor de brand- en vluchtveiligheid van huurwoningen. Een van de voorliggende wijzigingen van het besluit bouwwerken leefomgeving beoogt de brand- en vluchtveiligheid van bestaande woningen te verbeteren. Wij lezen de toelichting op de toevoeging aan artikel 3.117 zo, dat een verhuurder uitsluitend verplicht is om in een bestaande huurwoning rookmelders te plaatsen voordat de woning na een huuropzegging door een nieuwe huurder in gebruik genomen wordt. In het geval de wijziging anders gelezen moet worden, namelijk zo dat alle (huur)woningen op 1 juli 2022 door de eigenaar voorzien moeten zijn van rookmelders, richt onze inbreng zich op de praktische (on)uitvoerbaarheid van de voorgestelde maatregelen. De vormgeving van de voorgestelde verplichting bij lopende huurovereenkomsten stuit op een aantal praktische belemmeringen. Een verhuurder is voor het plaatsen van rookmelders dan in hoge mate afhankelijk van de medewerking van de huurder. De huurder kan om zeer uiteenlopende redenen die medewerking aan de verhuurder onthouden. Het is zeer de vraag of het huurrecht BW Boek7 artikel 2201 in een dergelijke situatie de verhuurder een middel biedt om medewerking alsnog af te dwingen. Voorts voorzien wij in het geval van lopende huurovereenkomsten problemen bij het vastleggen van het eigendom van de rookmelders, verantwoordelijkheid voor het onderhoud en aansprakelijkheid voor gevolgen van calamiteiten waarbij melders niet hebben gefunctioneerd. Omwille van de praktische uitvoerbaarheid pleit Vastgoed Belang er voor om de regeling zo vorm te geven dat: - een verhuurder in beginsel alleen bij nieuwe verhuringen verplicht is rookmelders aan te brengen; - in geval de huurovereenkomst is ingegaan voorafgaand aan de officiële bekendmaking van de verplichting, de plicht tot het voorzien in voldoende rookmelders in het privédomein van de huurder primair op de huurder rust; - de verhuurder slechts op verzoek van de huurder en onder voorwaarden rookmelders plaatst; - de verhuurder na het maken van een afspraak bij niet thuis voorrijkosten in rekening mag brengen; - rookmelders eigendom blijven van de verhuurder; - periodieke controle van de rookmelders expliciet de verantwoordelijkheid is van de huurder; - vervanging van batterijen onderdeel uitmaakt van het Besluit kleine herstellingen; - vervanging van defecte rookmelders onderdeel uitmaakt van het Besluit kleine herstellingen.
Consultatie
| 2020
Inbreng Vastgoed Belang consultatie wijziging besluit huurprijzen woonruimte
Vastgoed Belang is zeer gekant tegen de voorgenomen beperking van de WOZ-waarde in het puntenstelsel voor zelfstandige woningen met 33% op woningniveau. 1. De maatregel is onnodig, 2. brengt schokeffecten teweeg voor verhuurders, 3. is funest voor het aanbod middenhuurwoningen, 4. vergroot de krapte op de huurwoningmarkt en hindert verduurzaming en, 5. is in strijd met artikel 1 EP en formele en materiële beginselen van behoorlijk bestuur.
Consultatie
| 2019
Inbreng Vastgoed Belang ‘Klimaatakkoord’ gebouwde omgeving
Consultatie
| 2019
Inbreng Vastgoed Belang consultatie omvorming salderingsregeling
Consultatie
| 2019
Inbreng Vastgoed Belang consultatie wetsvoorstel Huur en inkomensgrenzen
Consultatie
| 2019
Inbreng Vastgoed Belang consultatie Wijziging Bouwbesluit 2012 2e herziening EPBD
Consultatie
| 2019
Inbreng Vastgoed Belang huisvestingsverordening Amsterdam 2020
Vastgoed Belang, vereniging van particuliere verhuurders in vastgoed
Home
Actueel
Nieuws
Agenda
Samen Energie Besparen
Verhalenbundel
Belangenbehartiging
Standpunten
Persberichten
Publicaties
Vastgoed Beleggers maken de stad
Juridische zaken
Advocaatdiensten
Juridische hulp & advies
Veelgestelde vragen
(Huur)overeenkomsten
Opleidingen
Over het Financieel Opleidingsinstituut (FOI)
Overzicht opleidingen
Cursusreviews
Lidmaatschap
Word lid
Over het lidmaatschap
Producten/gedragscode
Ledenvoordeel via netwerkpartners
Over ons
Missie & visie
Bureau
Bestuur
Regio's & afdelingen
Premium Partners
Stichting Professioneel Platform Vastgoed
Stichting Weerstandsfonds
Vacatures
Contact & route
Mijn Vastgoed Belang
Algemene voorwaarden
|
Disclaimer
|
Colofon
|
Klachtenreglement
|
Cookieverklaring
|
Contact