Iris Michels-Spee nieuwe algemeen directeur Vastgoed Belang

Datum: 13-03-2018
In het kader van de verdergaande professionalisering van Vastgoed Belang voert de brancheorganisatie een wijziging door in de directiestructuur. Per 3 april aanstaande draagt de huidige algemeen directeur Co Koning zijn taken over aan Iris Michels-Spee, die per genoemde datum aantreedt als algemeen directeur. Koning blijft als directeur Beleid verbonden aan Vastgoed Belang.
​Brancheorganisatie Vastgoed Belang treedt op als belangenbehartiger voor particuliere vastgoedbeleggers. Iris Michels-Spee: “Het opkomen voor de belangen van particuliere vastgoedbeleggers wordt steeds belangrijker. Niet alleen de eisen aan duurzaamheid zullen veel veranderingen met zich meebrengen voor deze groep beleggers. Ook de invoering van de omgevingswet zal voor particuliere beleggers consequenties hebben. Tel daarbij op de toenemende inspraak van omwonenden in hun leefomgeving en het belang van onze brancheorganisatie wordt alleen maar groter. Ik hoop met mijn kennis en ervaring een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de professionaliseringslag die Vastgoed Belang momenteel maakt.”

Iris Michels-Spee is afgestudeerd economisch bestuurskundige. Zij was als raadslid gedurende negen jaar woordvoerder over zaken als bouwen, wonen en ruimtelijke ordening. Momenteel adviseert zij de commerciële omroepen en de Ster op het gebied van regelgeving rondom reclame. Zij kent derhalve het politieke spel, heeft als lobbyist een adviserende rol richting directies en beschikt over ruime ervaring op het vlak van management. Die combinatie maakt dat zij uitermate geschikt is voor deze functie, waarin zij onder andere verantwoordelijk wordt voor woordvoerderschap en lobbytrajecten.

Reden voor de benoeming van Co Koning tot directeur Beleid is de toenemende mate waarin Vastgoed Belang door de overheid betrokken wordt bij besluitvormingsprocessen. Vooral de nieuwe overheidsvoorschriften ten aanzien van duurzaamheid, waar particuliere verhuurders de komende jaren aan moeten voldoen, vergen veel inspanningen. Co Koning zal zich als directeur Beleid derhalve volledig concentreren op de inhoud van alle beleidsmatige zaken.

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: