Informatiebijeenkomst RVO over STEP-subsidie en RVV Verduurzaming + uitleg

Datum: 09-11-2018
Staat uw aanvraag op de STEP wachtlijst? Bent u al bezig met de voorbereidingen om uw huurwoningen te verduurzamen? U kunt een afweging maken om uw project begin 2019 aan te melden bij de Regeling vermindering verhuurderheffing verduurzaming (RVV Verduurzaming). Of dit verstandig is, leest u verderop in dit bericht.
​Eerst het volgende: op 28 november 2018 of 16 januari 2019 organiseert RVO.nl een informatiebijeenkomst. Hier hoort u hoe u zich goed voorbereidt voor RVV Verduurzaming. RVO.nl zorgt voor de lunch.

RVV-verduurzaming VS STEP-subsidie

De Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming) is een fiscale regeling voor verhuurders met meer dan 50 woningen. U komt in aanmerking voor fiscaal voordeel voor investeringen die u na 1 januari 2019 doet.

De heffingsvermindering wordt ook mogelijk voor het aardgasvrij maken van huurwoningen. Daarnaast is het uitgangspunt de heffingsvermindering te baseren op verbeteringen in de energieprestaties van een huurwoning. Lees meer op de RVO.nl.  

Geen opvolger STEP!

Co Koning, directeur Beleid Vastgoed Belang, kwalificeert deze regeling niet als de opvolger van de STEP. “Deze regeling is namelijk uitsluitend toegankelijk voor verhuurders, die verhuurderheffing betalen. Daarvan is pas sprake als een verhuurder meer dan vijftig woningen met een huurprijs onder de € 710,68 heeft. Verhuurders met minder dan vijftig woningen onder de € 710,68 kunnen in tegenstelling met de STEP op deze regeling geen beroep doen. Daarnaast gaat het hier om een korting op de belasting en niet om een subsidie”, verduidelijkt Koning.

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: