VIDEO - Vastgoed Belang Duurzaamheidscongres

Datum: 16-12-2018
Op woensdag 7 november 2018 werd het Verduurzamingscongres van Vastgoed Belang georganiseerd. Een viertal sprekers betraden het podium in Harderwijk en spraken de meer dan 250 aanwezigen toe over het verduurzamingsvraagstuk.
​De complete bijeenkomst kunt u op het YouTubekanaal van Vastgoed Belang terugzien. Hier vindt u ook interviews, die we na afloop hebben opgenomen. De presentaties in PDF en een stappenplan om uw huis te verduurzamen kunt u hier bekijken.

Sprekers congres: 


Bert van Dorp, bouwfysicus

Bert van Dorp nam de vastgoedbeleggers mee in de wereld van do’s en don’ts bij isoleren en ventileren bij verduurzaming van bestaande woningen. De leden kregen een recept voor no-regret maatregelen. Verder ging hij onder andere in op het feit dat verduurzamen begint met het terugdringen van de energievraag. De bouwfysicus vertelde dat het heel eenvoudig lijkt, maar als het ondeskundig gebeurt het heel makkelijk  tot heel andere problemen leiden zoals vocht en schimmel. Dat is slecht voor de gezondheid en soms desastreus voor de constructie van een gebouw. “Daarom is  ventilatie net zo belangrijk als isolatie”, benadrukte hij.

Bram Bos eigenaar Polderhuis

Een monumentvan het gas af? Het kan! Hoe dat op verrassend onconventionele wijze in stappen is gedaan vertelde Bram Bos. Hij was de tweede spreker op het Verduurzamingscongres en is eigenaar van een inmiddels gasloos monument ( Polderhuis) in de Amsterdamse Pijp.

Peter Wagener, managing director van Business Development Holland (BDH)

Vooral bij bestaande bouw zal zelfs na goed isoleren nog energie nodig zijn om een woning comfortabel warm te houden. Hoe dat nu of in de toekomst gedaan kan worden, legde Peter Wagener uit.

Pieter van Alphen, directeur Techneco

De laatste spreker op het Verduurzaamingscongres van Vastgoed Belang was Pieter van Alphen. De directeur van Techneco gaf zijn visie op wat we van een warmtepomp mogen verwachten en legde onder andere uit wanneer een warmtepomp rendabel is.

Op de website  Samen Energie Besparen  vindt een Stappenplan Verduurzaming.

 
Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: