Kijk de ALV met Rick Nieman nu terug!

Datum: 25-11-2021
We zijn ontzettend blij met de positieve reacties die we hebben ontvangen op de uitzending van gisteravond!
Wij horen terug dat het een dynamische avond was met veel inspirerende sprekers aan de tafel over de woningmarkt, het imago van de particuliere huursector, duurzaamheid en commercieel vastgoed. De avond werd afgesloten met de lancering van de nieuwe huisstijl van de vereniging door Jack de Vries.  

Een overweldigend aantal van u heeft de uitzending inmiddels gezien. Was u gisteren helaas verhinderd of wilt u de uitzending nog eens terugzien? Dat kan! Klik dan hier


Bloemlezing uit de uitzending:

 • “Mooie voorbeelden uit de sector moeten we zichtbaar maken in Politiek Den Haag zodat wij onze eigen steunzenders creëren onder de huurders die wij hebben”, aldus Jack de Vries (Voorzitter, Vastgoed Belang).
 • “Ik hoop op een integrale visie op de woningmarkt en de inrichting in Nederland: benut de particuliere beleggers in het creëren van extra aanbod maar zeker ook in de verduurzamingsuitdagingen die we óók hebben”, aldus Jack de Vries (Voorzitter, Vastgoed Belang).
 Goed verhuurderschap en het Imago van de sector
 • “We willen het kaf van de koren scheiden, maar dan moet je wel weten wie bij het kaf hoort en daar is de norm Goed Verhuurderschap voor nodig”, aldus Martijn Schut (Plv. Directeur Wonen, Ministerie van Binnenlandse Zaken)  
 • “Probeer te laten zien hoe goed je het doet, want wij zijn afhankelijk van de informatie die we uit de sector krijgen, dit maakt wetgeving preciezer en maakt de hele discussie feitelijker”, aldus Martijn Schut (Plv. Directeur Wonen, Ministerie van Binnenlandse Zaken)
 • De aversie van de politiek is sterk gericht op een paar uitzonderingen (excessen) en daarom moeten we de transparantie in de sector verbeteren, rapporten geven immers aan dat het allemaal meevalt”, aldus Frank van Blokland (IVBN)
 • "Probeer met je huurder in contact te blijven, communicatie is belangrijk”, aldus Hans den Ouden (vastgoedondernemer en lid van Vastgoed Belang)
 • “Er zijn allerlei instituties om huurders goed te beschermen, zorg nou voor rust op de woningmarkt”, aldus Rene van de Broek (vastgoedondernemer en lid van Vastgoed Belang)
 • “Het overgrote deel over de sector is beeldvorming, laat nou met feiten en voorbeelden het tegendeel zien”, aldus Betty Tania Kalf (vastgoedondernemer en lid van Vastgoed Belang)
 Verduurzamen
 • “Verduurzamen rendeert, je kunt een beter rendement en uitgangspositie behalen wat niet de wereld hoeft te kosten”, aldus Michel Klaassen (directeur, Klaassen PBOV)
 • “De particulier huursector is de afgelopen jaren heel goed bezig geweest, het tempo zit er goed in. Toch heeft 63% van de woningen energielabel D of slechter, dus er zijn kansen om energie te besparen”, aldus Bouwe Meijer (beleidsmedewerker directie Bouwen & Energie, Ministerie van Binnenlandse Zaken)
 Commercieel vastgoed
 • “We zien echt het onderscheid tussen grote en kleine werkgevers als het gaat om thuiswerken, waardoor je een trend ziet naar kleinere locaties en dus kleiner vastgoed aantrekkelijk maakt”, aldus Madeline Buijs (Sectoreconoom Vastgoed, ABN AMRO)
 • “Regelgeving is funest voor de vrije sector: we hebben in de Nederlandse woningmarkt een hele kleine vrije sector die eigenlijk veel groter zou moeten worden”, aldus Madeline Buijs (Sectoreconoom Vastgoed, ABN AMRO)
Nogmaals ontzettend bedankt voor uw enthousiasme!


Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: