Jack de Vries benoemd tot nieuwe voorzitter van Vastgoed Belang

Datum: 30-06-2021
De Ledenraadsvergadering van Vastgoed Belang heeft unaniem Jack de Vries gekozen tot voorzitter van de vereniging per 1 juli. Het gaat om een voorzitterschap van zowel de vereniging als het Professioneel Platform Vastgoed, waarbij 50 van de grootste professionele particuliere vastgoedbeleggers in Nederland zijn aangesloten.
Het voorzitterschap van Vastgoed Belang is een nevenfunctie die Jack de Vries zal combineren met zijn werk als Strategy Director bij communicatiebureau Hill+Knowlton Strategies. De bestuursleden zijn zeer verheugd over de komst van Jack de Vries in deze belangrijke periode voor duurzaam betrokken particuliere vastgoedbeleggers die zich bewust zijn van de maatschappelijke kant van vastgoedbeleggen.

De Vries: “Het woningtekort in ons land is een van de drie hoofdprioriteiten van de huidige formatie voor een nieuw kabinet. De politiek stelt zich ten doel 1 miljoen woningen te realiseren. Dat doel gaat niet behaald worden zonder ook de inzet van particuliere beleggers. We zien tegelijkertijd dat hun mogelijkheden steeds meer worden beperkt, terwijl er wel veel van hen wordt gevraagd onder andere op het terrein van duurzaamheid. Ook in mijn huidige werk ben ik al met deze onderwerpen bezig, maar graag wil ik via dit voorzitterschap het maatschappelijk belang onder de aandacht brengen. En dan namens een groep van particuliere beleggers die daadwerkelijk ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen. En naast de woningbouw is er ook een grote uitdaging op het gebied van winkels: het online kopen, maar zeker ook de coronacrisis eist daarin zijn tol. Kortom, er is veel werk aan de winkel en ik ga met enthousiasme aan de slag.“

Jack de Vries volgt Jan Kamminga op, die na tien jaar aftreedt als voorzitter. Onder leiding van Kamminga is de vereniging uitgegroeid tot een zichtbare en onmisbare partner voor politiek, bestuur en andere stakeholders in de vastgoedsector. Het bestuur en de leden van Vastgoed Belang zijn hem bijzonder dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid.

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: