Gratis modeldocumenten voor spoedwet tijdelijke huurcontracten

Datum: 07-04-2020
Minister Stientje van Veldhoven (Wonen) gaat het via een spoedwet mogelijk maken om aflopende tijdelijke huurcontracten met drie maanden te verlengen.

​Op deze manier wil zij voorkomen dat huurders tijdens de coronacrisis op zoek moeten naar een andere woning. Ook wordt het zo voor verhuurders mogelijk om een tijdelijk huurcontract te verlengen, zonder dat dit een contract voor onbepaalde tijd wordt.

Huurders krijgen de mogelijkheid een tijdelijke verlenging aan te vragen bij hun verhuurder. Als de verhuurder voor 1 april jl. al afspraken had gemaakt om bijvoorbeeld de woning te verkopen, te slopen of te renoveren hoeft de verhuurder het contract niet te verlengen. Dit geldt ook als de verhuurder zelf in het huis wil gaan wonen of als de huurder zich niet als goed huurder gedraagt. Meer informatie over de spoedwet vindt u via de volgende links:

  • Klik hier voor het nieuwsbericht van de Rijksoverheid
  • Klik hier voor de integrale wetstekst
  • Klik hier voor de Memorie van Toelichting

Vastgoed Belang stelt gratis modeldocumenten beschikbaar

Om verhuurders te helpen bij de praktische toepassing van deze spoedwet, heeft Vastgoed Belang een aantal modeldocumenten opgesteld. Deze zijn voor zowel leden als niet leden gratis te downloaden. Het betreft:

  • Een Allonge model B, die kunt u gebruiken als u een overeenkomst met de huurder heeft bereikt over de verlenging van een huurperiode op basis van de tijdelijke huurovereenkomst model B van Vastgoed Belang op grond van de spoedwet
  • Een toelichting op de Allonge
  • Een kennisgevingsbrief die u stuurt bij een beëindiging van de huurovereenkomst model B met aanvullende informatie over de mogelijkheden van de spoedwet plus als bijlage de integrale wettekst van de spoedwet. Het is op grond van de spoedwet verplicht om de mogelijkheden in de brief aan te geven.

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht:

Word lid!

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen? Als lid heeft u toegang tot exclusieve artikelen, waardoor u up-to-date blijft over alle ontwikkelingen rondom de particuliere verhuur. Word ook lid en profiteer direct van alle voordelen.