Gemeente Den Haag gooit deur dicht voor studenten die een kamer zoeken

Datum: 30-06-2020
Studenten en particuliere verhuurders zijn niet te spreken over het besluit van de gemeente Den Haag om per direct nieuwe verkameringen te verbieden.

​ In een open brief roepen de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en Vastgoed Belang, de branchevereniging van particuliere verhuurders, de Haagse gemeenteraad op om af te zien van een generiek totaalverbod. 

LSVb en Vastgoed Belang: “We zien steeds vaker dat gemeenten kamerverhuur aan banden willen leggen om overlast en excessen tegen te gaan. Een totaalverbod is echter niet uit te leggen. Er zijn vele studentenhuizen in Nederland waar studenten zonder overlast en met een goede relatie met hun buurtbewoners een fijne plek hebben om te wonen. De vraag is ook of dit juridisch stand zal houden. Het zal niet de eerste keer zijn dat een gemeente door de rechter wordt teruggefloten vanwege hun woonbeleid”.

De gezamenlijke brief van de LSVb en Vastgoed Belang aan de gemeente Den Haag vindt u hier.

 Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht:

Word lid!

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen? Als lid heeft u toegang tot exclusieve artikelen, waardoor u up-to-date blijft over alle ontwikkelingen rondom de particuliere verhuur. Word ook lid en profiteer direct van alle voordelen.