Vastgoed Belang feliciteert de coalitiepartijen met het bereiken van het nieuwe hoofdlijnenakkoord

Datum: 16-05-2024
Vastgoed Belang feliciteert de coalitiepartijen met het bereiken van het nieuwe hoofdlijnenakkoord. Wij zijn verheugd met de vorming van een nieuwe regering en wensen de coalitie succes met de implementatie van hun beleid.
Wij waarderen de specifieke aandacht in het akkoord voor het stimuleren van de huurmarkt, waaronder de private huur, middenhuur en vrije huur. De maatregelen die voorgesteld worden om de bouw van huurwoningen te bevorderen door het verminderen van regel- en belastingdruk, zijn een positieve stap voorwaarts. Deze inzet van de woonimpuls is een welkome ontwikkeling die zal bijdragen aan een toename in het aanbod van betaalbare huurwoningen.

Echter, ondanks deze positieve ontwikkelingen, merken we op dat in het nieuwe akkoord specifieke aandacht voor de particuliere verhuurders ontbreekt. Daarom blijft Vastgoed Belang zich inzetten voor het behartigen van de belangen van particuliere verhuurders, omdat de particuliere verhuurder een zeer cruciale rol speelt binnen het hele systeem van de verhuur.

Particuliere vastgoedverhuurders, voornamelijk kleine ondernemers, beheren meer dan een miljoen woningen die onderdak bieden aan meer dan twee miljoen mensen in Nederland. Zij zijn, op de corporatiesector na, de grootste huisvester en dragen significant bij aan het beschikbaar maken van woningen, terwijl zij tevens aan een bescheiden pensioenopbouw werken.

Gezien de aanhoudende woningnood en het herstel van vertrouwen dat nodig is na de uitdagingen van het vorige kabinet, roepen we het nieuwe kabinet op om de investeringsbereidheid van particuliere beleggers te versterken. Dit kan door het creëren van een gunstiger beleidsklimaat dat niet alleen de waarde van hun investeringen beschermt, maar ook actief bijdraagt aan het oplossen van het tekort aan betaalbare huurwoningen.

Vastgoed Belang is bereid om in partnerschap met de overheid en andere stakeholders verantwoordelijkheid te nemen voor het aanpakken van deze urgente problemen. We vertrouwen erop dat door constructieve samenwerking en effectief beleid we gezamenlijk de woningmarkt kunnen verbeteren voor alle Nederlanders.


Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht:

Word lid!

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen? Als lid heeft u toegang tot exclusieve artikelen, waardoor u up-to-date blijft over alle ontwikkelingen rondom de particuliere verhuur. Word ook lid en profiteer direct van alle voordelen.