U kunt de Vastgoed Belang uitzending nu terugkijken!

Datum: 26-11-2020
We zijn ontzettend blij met de positieve reacties die we hebben ontvangen op de uitzending van gisteravond! Wij horen terug dat het een dynamische avond was met veel inspirerende sprekers aan de tafel over de woningmarkt, commercieel vastgoed en verduurzamen.

​ De avond werd afgesloten met de uitreiking van het erelidmaatschap aan onze voorzitter Jan Kamminga.

Een overweldigend aantal van u heeft de uitzending inmiddels gezien. Kon u gisteren niet live meekijken of wilt u de uitzending nog eens terug zien? Klik dan hier! (of kopieert u deze link in uw browser: https://www.youtube.com/watch?v=auzd6zRWYWM)


Bloemlezing uit de uitzending:

Woningmarkt

  • “Zonder particuliere verhuurder is er geen particuliere huur,” aldus Daniel Koerhuis (Tweede Kamerlid VVD)

  • “We moeten naar een eigendoms neutrale woningmarkt, waarbij de keuze van een huis minder afhangt van fiscale prikkels”, aldus Nic Vrieselaar (senior-econoom woningmarkt Rabo Research).

  • “De laatste twee jaar heeft Vastgoed Belang het heel goed gedaan, aldus Peter Boelhouwer (hoogleraar woningmarkt TU Delft)

  • Woonvorm neutrale ondersteuning voor zowel kopers als huurder, kijk dat is een slimme oplossing want dan ondersteun je mensen die het nodig hebben,” aldus Peter Boelhouwer

  •  “Het is 1 tegen 12 in de Kamer. Wij hebben bijvoorbeeld voorkomen dat de cap op de WOZ op 0% of 25% kwam te staan,” aldus Daniel Koerhuis (Tweede Kamerlid VVD)

 

Commercieel Vastgoed:

  • “Het is toch wel relatief éénzijdig om het probleem alleen via de verhuurder op te lossen. Er wordt niet gekeken naar de huurders onderling, enkel naar de verhouding verhuurder versus huurder,” aldus Nicole Maarsen (directeur vastgoedbeleggingen syntrus Achmea)

  • “We hebben met grote (retail)spelers te maken, wie zijn wij om alleen maar de portemonnee te trekken om het alleen maar te betalen. Het moet een gelijkwaardigheid zijn,” aldus Lesley Bamberger (directeur Kroonenberg groep)

 

Verduurzamen:

  • “We staan nog aan het begin wat betreft verduurzamen. 7 miljoen woningen zijn allemaal zo verschillend dus er is niet één techniek of oplossing. Daarbij is de techniek in beweging maar ook de beleidsomgeving,” aldus Maarten van Poelgeest (uitvoeringsoverleg gebouwde omgeving Klimaatakkoord)

  • “Er zit wel subsidie op een warmtepomp – wat wij zien als een sluitpomp – terwijl een warmtepomp pas gerealiseerd kan worden als er een hoop verduurzamingsmaatregelen aan te pas zijn gekomen, dat maakt het natuurlijk niet aantrekkelijk,” aldus Co Koning (directeur duurzaamheid Vastgoed Belang)

  • “Wij zijn ontzettend trots op leden zoals Louis. Hij laat zien dat er veel mogelijk s en wij roepen dan ook graag leden op die bezig zijn met vergelijkbare projecten op het gebied van verduurzamen. Goed voorbeeld doet volgen,” aldus Co Koning.

 

De veelgestelde vragen die via de chat zijn gesteld worden behandeld in de volgende Steengoed Digitaal.

Nogmaals ontzettend bedankt voor uw enthousiasme!

  


Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: