Programmaoverzicht Ledencongres (middag) 2 november 2023!

Datum: 23-09-2023
Het programma voor ons ledencongres 2023 is bekend. Wat hebben de nieuwe belastingplannen in petto voor het Woonbeleid? Demissionair Staatssecretaris Marnix van Rij legt uit.

​AANMELDEN 

Aanmelden kan via onze website: Actueel | Vastgoed Belang


OPENING VOORZITTER JACK DE VRIES : 14:00-14:10 UUR

De gastheer van het Ledencongres 2023 is Rick Nieman, televisiepresentator en journalist.


PANELDISCUSSIE BELASTINGPLANNEN  Marnix van rij en koos boer 14:10-14:45 UUR

Onder leiding van Rick Nieman gaan we in gesprek met demissionair Staatssecretaris Marnix van Rij en Hoogleraar algemeen Belastingrecht waaronder Fiscaalrecht Universiteit Leiden, Koos Boer, over de hersteloperatie, de overbruggingsregeling en de toekomst van box 3. Hoe kunnen particuliere verhuurders hun eigen verdiende oudedagvoorziening waarborgen? 

PANELDISCUSSIE LEDEN VERHALENBUNDEL : 14:45-15:15 UUR

In deze paneldiscussie delen particuliere verhuurders hun ervaringen in het beleggen van vastgoed, welke strategieën worden gevolgd en hoe zij in de praktijk gemotiveerd blijven. Ondanks het feit dat particuliere verhuurders al sinds jaar en dag het publiek belang dienen, wordt dit nog steeds niet ten volle erkend. Het wordt dus hoog tijd voor een fundamentele herziening van het woningmarktbeleid.

INTERMEZZO : EEN ANDER PERSPECTIEF - 15:15-15:30 UUR

Kees van Amstel. Cabaretier, columnist bij onder meer NPO1, acteur en tekstschrijver. Tijdens dit intermezzo laat cabaretier op ludieke wijze zien dat het ook anders kan. Een veelgehoorde kreet in de politiek is dat het anders moet. Van Amstel heeft het over perspectief; een ander perspectief op de (particuliere) vastgoedsector.

PANEL VERKIEZINGSDEBAT - 15:30-16:15 UUR

Op 22 november 2023 vinden de vervroegde verkiezingen plaats. Dit wordt een buitengewoon spannende gebeurtenis, want wat voor gevolgen heeft dit voor het woonbeleid van kabinet Rutte IV? Is er ruimte voor herziening en wie gaat daarin verantwoordelijkheid nemen? In dit panel wordt een voorschot genomen op de mogelijke scenario's voor het (nieuwe) woonbeleid in de politieke arena.

TERUGBLIK EN AFRONDING VOORZITTER JACK DE VRIES : 16:15-16:30 UUR

Voorzitter Jack de Vries reflecteert op de uitkomsten van dit Ledencongres. Aansluitend volgt een Netwerkborrel en is deze congresdag om 17:30 uur gesloten.

WEES ER SNEL BIJ...

Het Ledencongres van afgelopen jaar was een doorslaand succes met een volledig uitverkochte zaal. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij u aan om tijdig gebruik te maken van de "aanmelden" knop en uw plek te reserveren in het AFAS Theater. Zonder toegangsbewijs kunnen wij u helaas geen toegang verschaffen tot het congres. Het is mogelijk om maximaal één introducé mee te nemen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze algemene voorwaarden op onze website.

STUDENTENHUISVESTINGCONGRES (OCHTEND)

Voorafgaand aan het ledencongres vindt op dezelfde locatie ons eerste studentenhuisvestingscongres plaats. Dit congres is exclusief voor leden. Voor de leden die zich hebben aangemeld voor het ochtendprogramma, is een lunch beschikbaar.
  • 09:30 uur | Inloop ochtendprogramma Studentenhuisvestingscongres
  • 10:00 uur | Start studentenhuisvestingcongres
  • 12:30 uur | Lunch-break
Aanmelden voor het ochtendprogramma kan via onze website: Actueel | Vastgoed Belang

VRAGEN 

Mocht u vragen hebben over het Ledencongres en/of Studentenhuisvestingscongres, dan kunt u een e-mail sturen naar secretariaat@vastgoedbelang.nl. Er zal dan zo snel als mogelijk contact met u worden opgenomen.

BEDRIJFSSTAND

Het is mogelijk om tijdens ons congres een exclusieve bedrijfsstand te boeken. Heeft u interesse? Mail dan naar lgu@vastgoedbelang.nl voor de mogelijkheden.


Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: