Vastgoed Belang overhandigt verhalenbundel aan Tweede Kamercommissie

Datum: 05-09-2023
Vandaag heeft Vastgoed Belang, de belangenvereniging voor particuliere vastgoedbeleggers, haar verhalenbundel "Vastgoedbeleggers, mensen zoals jij en ik" overhandigd aan de Vaste Commissie voor Binnenlandse Zaken in de Tweede Kamer.
​Met deze bundel wordt benadrukt dat particuliere vastgoedbeleggers goed zijn voor meer dan 1 miljoen woningen in Nederland. Zij voorzien hiermee ruim 2 miljoen Nederlanders van een dak boven het hoofd. Dit maakt hen de op één na grootste huisvester van ons land. Ze vormen een sprekend voorbeeld van hoe de samenleving zelfstandig oplossingen kan genereren. Particuliere verhuurders vervullen daarmee niet alleen een essentiële basisbehoefte, maar nemen nadrukkelijk hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

De voornaamste doelstelling van deze bundel is het aanpakken van de heersende misconcepties omtrent particuliere vastgoedbeleggers. Het is teleurstellend en zorgwekkend dat zij regelmatig met schadelijke bewoordingen in een verdomhoekje worden geplaatst, ondanks hun onmiskenbare bijdrage aan de huisvestingssector.

Kavish Partiman, Manager Public Affairs & Communicatie bij Vastgoed Belang, licht toe: "Het huidige beleid onderkent niet de cruciale rol van particuliere vastgoedbeleggers in het voorzien van betaalbare huisvesting. Met deze verhalenbundel willen we het verkeerde beeld dat heerst over deze sector corrigeren. Beleidsmakers dienen zich bewust te zijn van de negatieve impact van sommige voorgestelde maatregelen. Samenwerken is de sleutel."

Recentelijk beleid en voorgestelde reguleringsmaatregelen hebben tot veel onrust geleid binnen de sector. Door het combineren van verstrekkende reguleringen met onredelijke fiscale overbruggingsregelingen wordt er onnodige onzekerheid geïnjecteerd bij vastgoedbeleggers. Dit reflecteert zich reeds binnen onze achterban, die de eerste effecten merkt van de voorspelde uitpondgolf, zoals eerder geïdentificeerd door Ortec Finance.

Met het kabinet in demissionaire status en ten minste één coalitiepartij die zich kritisch heeft uitgelaten over deze regulering, hoopt Vastgoed Belang op herzieningen in het aanstaande beleid. We dringen er bij de Vaste Commissie voor Binnenlandse Zaken in de Tweede Kamer op aan om kritisch te kijken naar de huidige voorstellen en te overwegen deze niet door te zetten. 

Vastgoed Belang blijft zich sterk maken om als partner van de overheid de excessen op de huurmarkt aan te pakken. Dit is ook de reden geweest dat we constructief hebben meegewerkt aan het tot stand komen van de wet Goed Verhuurderschap.

Vastgoed Belang blijft vastberaden in haar streven naar een oprecht en constructief debat over de rol van particuliere vastgoedbeleggers in Nederland. Wij nodigen de politiek en de samenleving uit om gezamenlijk te werken aan rechtvaardige en effectieve oplossingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kavish Partiman manager Public Affairs en Communicatie via kpa@vastgoedbelang.nl of op 06-3957930

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: