Vastgoed Belang roept haar leden op om zich voor te bereiden op de Wet Goed Verhuurderschap

Datum: 16-06-2023
Vastgoed Belang, de brancheorganisatie van particuliere beleggers, zet zich in voor een professionele en ethische verhuurpraktijk. In lijn met dit streven roept Vastgoed Belang haar leden op om zich voor te bereiden op de aankomende Wet Goed Verhuurderschap. Deze wet heeft als doel om de huurmarkt te verbeteren en een positieve bijdrage te leveren aan de relatie tussen huurders en verhuurders.

20230616 Persbericht Goed Verhuurderschap


Volgens Kavish Partiman, manager Public Affairs & Communicatie bij Vastgoed Belang: "We willen onze leden aanmoedigen om zich actief voor te bereiden op de Wet Goed Verhuurderschap. Door deze regels na te leven, dragen we bij aan een eerlijke en transparante huurmarkt waarin verhuurders op een waardige wijze kunnen voldoen aan hun kerntaak, namelijk het bieden van een kwalitatief en eerlijk geprijsd dak boven het hoofd aan miljoenen Nederlanders."

De regels van Goed Verhuurderschap zijn van groot belang voor het bevorderen van een eerlijke en transparante huurmarkt. Om ervoor te zorgen dat goedwillende verhuurders op een adequate wijze handelen, benadrukt Vastgoed Belang de volgende richtlijnen:
  • Geen discriminatie: Maak geen ongerechtvaardigd onderscheid bij het selecteren van nieuwe huurders. Bied een eerlijke en gelijke kans aan alle potentiële huurders.
  • Geen intimidatie: Voorkom elke vorm van intimidatie en streven naar een veilige en respectvolle huurervaring.
  • Schriftelijke huurovereenkomst: Leg alle huurovereenkomsten schriftelijk vast voor duidelijkheid en zekerheid.
  • Informatieverstrekking aan huurders: Informeer huurders schriftelijk over hun rechten en plichten, waarborgsom, contactgegevens en klachtenprocedure. Doe dit tijdig en schriftelijk, bijvoorbeeld via flyers, om transparantie en heldere communicatie te waarborgen.
  • Woningwaarderingsstelsel (WWS): Beoordeel of de gevraagde huurprijzen in lijn zijn met het WWS, aangezien huurders na de inwerkingtreding van de wet mogelijk verzoeken indienen voor huurverlaging.
Vastgoed Belang ondersteunt haar leden bij het naleven van deze regels en het voorbereiden op de Wet Goed Verhuurderschap. Door een positieve bijdrage te leveren aan de huurmarkt, kunnen we streven naar een prettige en eerlijke relatie tussen huurders en verhuurders.

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: