LEDENPEILING: Welke stappen neemt u als gevolg van de beleidsmaatregelen?

Datum: 14-04-2023
De particuliere verhuurder is er niet alleen voor zichzelf, hij of zij helpt huurders een dak boven hun hoofd hebben. Gezamenlijk huist deze groep meer dan 2.000.000 Nederlanders en heeft daarmee een duidelijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dagelijks ontvangt Vastgoed Belang verontrustende berichten van haar leden als gevolg van de beleidsplannen die zijn geïmplementeerd of al zijn aangekondigd, maar nog geïmplementeerd moeten worden. Wat zijn de stappen die u onderneemt?

​DOE MEE! 

KLIK HIER OM DE PEILING IN TE VULLEN


De branchevereniging Vastgoed Belang ontvangt dagelijks verontrustende berichten van leden als gevolg van de stapeling aan beleidsmaatregelen die door politiek Den Haag worden aangekondigd. 

Maar de particuliere verhuurder is er niet alleen voor zichzelf, hij of zij helpt huurders een dak boven hun hoofd hebben.  Gezamenlijk huist deze groep meer dan 2.000.000 Nederlanders en heeft daarmee een duidelijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. De cijfers tonen aan: er is simpelweg geen woningmarkt zonder de particuliere verhuurder.

Tegelijk laat het beeld te wensen over. De kracht van de samenleving moet weer worden benut. De uitdaging van de woningmarkt kan worden opgepakt door de particuliere verhuurder. Een kleine ondernemer die in zijn gemeente niet investeert in aandelen Ahold of Shell, maar investeert in stenen. Ook voor zijn pensioen, maar vooral omdat die huizen weer ter beschikking voor de maatschappij, voor de mensen die niet terecht kunnen in de sociale huur en die niet willen of kunnen kopen. Daar gaat een zekere wisselwerking vanuit en een zeker vertrouwen tussen verhuurder en huurder.

Hoe is bij u de stemming? Wat zijn de stappen die u neemt als gevolg van de beleidsplannen die zijn geïmplementeerd al dan niet zijn aangekondigd? Om meningen te kunnen bestrijden met feiten, is uw bijdrage aan deze peiling van groot belang. 

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: