Voorzitter Jack de Vries reageert op het interview van Vastgoed Journaal met minister De Jonge

Datum: 01-03-2023
'Minister De Jonge vergeet dat institutionele en particuliere beleggers elkaar nodig hebben", aldus voorzitter Jack de Vries.
Wanneer institutionele beleggers meer willen investeren, moeten ze een deel van hun portefeuille verkopen. Je hebt particuliere beleggers nodig om middelen vrij te maken om tot nieuwbouw te komen. Het is een misvatting om te denken dat koopstarters per definitie over deze middelen beschikken.

De uiteenlopende maatregelen hebben een enorme impact op ondernemers en ZZP'ers die hun pensioenopbouw in woningen hebben belegd. "Vandaag ook weer een mail van een ZZP'er ontvangen met drie panden in Haarlem. Deze verhuurder vraagt normale huurprijzen, maar door de opeenstapeling van maatregelen komt hij in een negatief rendement terecht. Het is begrijpelijk dat hij dan wil verkopen. De minister lijkt alleen oog te hebben voor de pensioenfondsen, maar het gaat ook om hún pensioen", aldus De Vries.

De regulering is nog geen werkelijkheid. Vastgoed Belang beschouwt het in ieder geval als een positief signaal dat de minister bereid is om met ons en onze leden specifiek over de stapeling van maatregelen in gesprek te gaan.  

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: