Vastgoed Belang aan tafel bij EO Radio 1

Datum: 01-03-2023
Gisteravond was Kavish Partiman te gast bij EO Radio 1 om in te gaan op de nieuwe wet Betaalbare huur (regulering middenhuur). "Onze leden zijn zelfstandige en/of ondernemers die hun pensioensopbouw in een woning hebben belegd. Zij vertegenwoordigen samen meer dan 800.000 woningen.
Op dit moment bestaat het woningwaarderingsstelsel al en geldt deze tot ongeveer 145 punten.  Met de uitbreiding van het puntensysteem gaat de huurprijsbescherming gelden voor woningen t/m 186 woningwaarderingspunten. Maar, “als je kijkt hoe het #woningwaarderingsstelsel in elkaar steekt kun je wel stellen dat deze gedateerd en het systeem aan een update toe is”, stelt Kavish, en geeft het voorbeeld; "voor een woning met een keukenblad die langer is dan twee meter mag je wél extra woningwaarderingspunten toerekenen, maar voor een moderne keuken inclusief wooneiland niets?"

“Daarbij wordt er nu stelsel gecreëerd dat voor het hele land gaat gelden, maar de vastgoedmarkt is niet homogeen. Wat geldt in Drenthe hoeft niet in het centrum van #Amsterdam te gelden”.

"Onze leden zijn zelfstandige en/of ondernemers die hun pensioensopbouw in een woning hebben belegd. Zij vertegenwoordigen samen meer dan 800.000 woningen. Als deze groep zegt, wij zien ons pensioen verdampen, zullen zij uitwijken naar andere beleggingsmogelijkheden. En dát terwijl de minister stuurt op meer beschikbaar woningen?"

Luister hier het hele fragment terug (vanaf min. 11:40):

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: