Veel aandacht voor achterstandsgroepen, weinig voor de gewone Nederlander

Datum: 17-02-2023
Vastgoed Belang, de branche vereniging van particuliere vastgoed erkent de terechte zorgen die er zijn over de huisvesting van kwetsbare achterstandsgroepen. Tegelijk maken wij ons zorgen over de positie van de gewone Nederlander, die nu al het kind van de rekening is.
Sociale huurwoningen, voor mensen die geen urgentie krijgen vanwege een maatschappelijke achterstandspositie, zijn vrijwel onmogelijk te verkrijgen. De nieuwe woningwet (regiewet) maakt dit alleen erger.

Dit is de reden dat de particuliere verhuurder essentieel is binnen de volkshuisvesting. Wij verhuren onze woningen aan starters die nog niet kunnen kopen en anders jaren op een wachtlijst moeten staan voor een sociale huurwoning. Door deze groep een dak boven het hoofd te bieden, verminderen we de druk op de corporatiewoningen die nodig zijn om sociale en kwetsbare doelgroepen te huisvesten. Dit is een onmisbare maatschappelijke bijdrage die geleverd wordt door onze branche die te vaak en onterecht in een kwaad daglicht wordt gezet.

Ook de kwetsbare groepen die urgent een woning nodig hebben, kunnen bij ons terecht. Echter zijn wij niet bij machte om ook de adequate hulp te bieden in geval er problemen ontstaan tijdens de contractperiode. Graag bekijken we samen met de verschillende overheden en andere belanghebbende organisaties naar mogelijkheden om ook op dit vlak ons steentje bij te dragen. Wij gaan graag met ministeries en gemeenten in gesprek om te bezien hoe in deze immense opgave hulp geboden kan worden om zodoende te voldoen aan de grote vraag naar betaalbare woonruimte.

Volkshuisvesting is een taak van alle aanbieders van woonruimte in Nederland. De particuliere verhuurder is een van de grootste aanbieders van woonruimte die zich middels onze branche vereniging actief blijft inzetten om op constructieve wijze mee te bouwen aan een kwalitatief huisvestingsbeleid.

Voor reacties: Kavish Partiman, Manager Public Affairs & Communicatie kpa@vastgoedbelang.nl (M: 0639579309)         

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: