Is de minister met het ENERGIEPRIJSPLAFOND de groep (ver)huurders vergeten?

Datum: 06-10-2022
Leden van Vastgoed Belang voorzien grote problemen met de doorberekening van de energieprijs compensatie (energieplafond) met hun huurders. De grote zorgen onder de achterban van Vastgoed Belang werden onder andere gisterenavond geuit tijdens de afdelingsledenbijeenkomst in de regio Noord.
Het kabinet heeft op dinsdag 4 oktober jl. de Kamer geïnformeerd over een verder uitgewerkte versie van het noodplan over het energieplafond en de compensatie. Vastgoed Belang heeft al eerder aan de bel getrokken bij het departement en de toezegging gekregen dat deze specifieke groep huurders natuurlijk ook in aanmerking moet kunnen komen voor dit voordeel. Heden is het nog niet duidelijk wat de overheid voor deze groep huurders gaat doen. Het blijft daarom onduidelijk hoe meer dan honderdduizenden huishoudens die via de verhuurder of een VvE energie geleverd krijgen, worden gecompenseerd.

Helaas kan Vastgoed Belang om die reden nog niet naar buiten treden met feiten.

Tot die tijd roept Vastgoed Belang haar leden op om met huurder(s) in gesprek te gaan!


Ter ondersteuning heeft de juridische ledenservice van Vastgoed Belang een voorbeeldbrief voor haar leden opgesteld. Met deze standaardbrief wordt de huurder door de verhuurder geïnformeerd over de eindafrekening in 2023 en de zeer waarschijnlijke enorme bijbetaling, én stelt de verhuurder voor om het voorschot vrijwillig tussentijds te verhogen. Op die manier kunnen de maandelijkse servicekosten worden verspreid wat een hoge bijbetaling in het voorjaar van 2023 dempt.

U kunt de Voorbeeldbrief voorstel tussentijdse afrekening servicekosten.pdf hier of in uw Ledenportaal downloaden.

Uiteraard zullen  wij u informeren zodra er concrete resultaten te melden zijn over het onder de werking van het energie prijsplafond brengen van huurders met een collectieve energie aansluiting op een wijze die ook recht doet aan uw belangen. 

Heeft u vragen? Stel ze aan de juridische dienst door middel van het contactformulier via uw ledenportaal op de website www.vastgoedbelang.nl. Wij zijn u graag van dienst.


Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: