Vacature: meewerk stagiair(e) Public Affairs

Datum: 22-05-2022
Per 4 september 2022 zijn wij op zoek naar een meewerk stagiair(e) Public Affairs! Wil jij je begeven in het politieke speelveld op misschien wel het belangrijkste thema van het moment: de woningmarkt? En volwaardig meedraaien in een kleine maar dynamische kennisorganisatie? Dan zoeken wij jou!
Vastgoed Belang is dé branchevereniging van particuliere verhuurders in Nederland. Wij komen op voor de belangen van particuliere verhuurders die duurzaam en op een goede manier woningen verhuren, en daarmee een belangrijk onderdeel zijn van een goed functionerende woningmarkt. Met zo’n 5.000 leden is Vastgoed Belang een belangrijke stakeholder op het gebied van woningmarktbeleid, en een vaste gesprekspartner van gemeenten, ministeries, de Tweede Kamer en andere (politieke) organisaties. 

Per 4 september aanstaande zijn wij weer op zoek naar een meewerk stagiair(e) Public Affairs. Als stagiair binnen Vastgoed Belang houd jij je bezig met de volgende taken:
  • Je monitort politieke ontwikkelingen en mediaberichtgeving;
  • Je volgt en maakt verslag van politieke debatten;
  • Je analyseert beleidsstukken en onderzoeken; 
  • Je werkt mee aan het opstellen van persberichten, opiniestukken en media-uitingen; 
  • Je neemt deel aan stakeholder overleggen; 
  • Je helpt mee met het organiseren van evenementen en (digitale) bijeenkomsten. 
Verder vinden we het binnen Vastgoed Belang belangrijk dat jij als stagiair(e) een leerzame tijd bij ons hebt. We zullen daarom samen kijken naar waar jij je in wilt ontwikkelen én hoe we hier invulling aan kunnen geven. Daarmee bieden wij een veelzijdige stageplek met veel verantwoordelijkheid om eigen initiatieven te ontplooien en volop mogelijkheden om een professioneel netwerk op te bouwen. 

Het kantoor van Vastgoed Belang is gevestigd in Amsterdam, pal naast de Johan Cruijff ArenA en 5 minuten lopen van station Bijlmer-Arena. Het bureau heeft een kleine organisatie van 7 FTE met een gezellige en informele werksfeer. Als stagiair(e) ga jij nauw samenwerken binnen het team Public Affairs en team Verenigingsbureau. Je ontvangt daarvoor een maandelijkse stagevergoeding van €500 bruto (o.b.v. 40 uur per week) en reiskostenvergoeding.

Wij zoeken iemand die een relevante hbo of universitaire studie op het gebied van bv. politicologie, geschiedenis, rechten, bestuurskunde, economie of communicatie volgt en affiniteit heeft met de Nederlandse politiek en het woningmarktbeleid. Verder heb je gevoel voor tekst en taal, kan jij analytisch denken en durf jij initiatief te tonen of kritische vragen te stellen. 

De stageperiode loopt van september 2022 t/m januari 2023 voor 32-40 uur per week. Solliciteren kan via een mail naar secretariaat@vastgoedbelang.nl met CV en motivatiebrief.

De volledige vacature vind je via de volgende link. 

Voor eventuele vragen kan contact opgenomen worden met secretariaat@vastgoedbelang.nl.

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: