Zet de deuren open, help de Oekraïense vluchtelingen!

Datum: 31-03-2022
Oorlog, een hele nare periode die niemand verdiend om mee te maken. Je huis, familie, kennissen en vrienden achterlaten wegens iets wat buiten jouw eigen handen ligt. Nochtans vrezen voor je eigen veiligheid en die van je naasten. Door de oorlog in Oekraïne is de opvang van de Oekraïense vluchtelingenstroom in Nederland van groot belang.

​In verschillende media is inmiddels te zien dat opvanglocaties de nieuwe stroming van de Oekraïense vluchtelingen niet meer aankunnen. Daarom wordt door diverse media opgeroepen om woonruimten beschikbaar te stellen, zodat deze vluchtelingen een plek hebben om ergens te verblijven. Het is immers van groot maatschappelijk belang om Oekraïense vluchtelingen een plek aan te bieden, waar zij zonder problemen hun leven kunnen oppakken. Leden van Vastgoed Belang staan voor Goed Verhuurderschap, en zijn bereid om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Helaas kunnen er voor verhuurders en woningeigenaren echter juridisch-economische kwesties ontstaan bij het aanbieden van tijdelijke huisvesting aan vluchtelingen.

Om deze juridisch-economische problemen te voorkomen roept Vastgoed Belang het ministerie van Volkshuisvestiging en Ruimtelijke Ordening op om een ad-hoc werkgroep in te stellen die bestaat uit het ministerie van VRO, Vastgoed Belang, IVBN, Aedes en Vereniging Eigen Huis. Het is van belang dat een goede afstemming tussen deze partijen plaats vindt, zodat deze vluchtelingen een plek hebben om te kunnen verblijven en woningeigenaren, bewoners en verhuurders tegelijkertijd geen juridisch-economische problemen ontvangen.

Deze oproep is door enkele partijen positief ontvangen. Vastgoed Belang is tevreden met deze eerste stap. In zulke naren tijden staan we niet alleen, maar samen sterker!

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: