Vastgoed Belang reageert bij Radio 1, BNR en RTL Z op bevriezing van huren in Berlijn

Datum: 24-06-2019
Vastgoed Belang wordt in de landelijke media regelmatig gevraagd naar de positie van particuliere vastgoedbeleggers op de Nederlandse huurmarkt. Recent was Vastgoed Belang-directeur Laurens van de Noort onder andere te horen bij Radio1, BNR Radio en RTLZ

Stand.nl (Radio1)
In het radioprogramma Stand.nl, dat te beluisteren is op Radio1, reageerde hij op de volgende stelling: In navolging van Berlijn moeten ook grote steden hier de huurprijzen bevriezen. Van de Noort antwoordde als volgt: ‘Ik ben het niet eens met zo’n draconische maatregel. Onder andere omdat de situatie in Nederland sterk verschilt met die van Berlijn. De huren zijn daar in tien jaar tijd verdubbeld. In Nederland is daar absoluut geen sprake van. De betaalbaarheid van huren is zelfs verbeterd.” Zijn volledige reactie is hieronder te vinden:


BNR Radio

Dinsdagochtend 18 juni was Van de Noort te horen op BNR. Hij werd op de radio geïnterviewd naar aanleiding van het bericht over de toename van het aantal klachten van huurders. “Misstanden moeten worden aangepakt. Goed verhuurderschap staat bij ons en onze leden centraal. Daarom hebben we onder andere een gedragscode opgesteld en een app voor Goed Verhuurderschap omarmd. Gelukkig gaat er ook veel goed”, benadrukte hij. Beluister hieronder het fragment:

RTLZ

Op zaterdag 22 juni werd Van de Noort benaderd door RTLZ. Bij de zender benadrukte hij nogmaals dat het een slecht idee is om de huurprijs te bevriezen zoals in Berlijn. Huurinkomsten zijn hard nodig voor bijvoorbeeld de verduurzaming van woningen.


Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: