Van de Noort in AD: "zonder regelingen is verduurzamingsslag onmogelijk te financieren."

Datum: 29-01-2019
Een onderzoek van de Woonbond over de onderhoudsstaat van huurwoningen in de commerciële sector haalde vorige week het nieuws. Volgens het onderzoek heeft één op de vijf woningen een onzuinig energielabel F of G. Cijfers van het kabinet Over 2016 weerleggen dit. Het aantal ligt volgens dat onderzoek de helft lager. Op 13% om precies te zijn en dat percentage is ondertussen verder gedaald.
​Algemeen directeur Laurens van de Noort werd naar aanleiding van het onderzoek van de Woonbond geïnterviewd door het AD.  Van de Noort in het AD: “Voor kleinere verhuurders bestond tot dit jaar de STEP-regeling voor verduurzaming van het RVO, maar vooralsnog is er geen vervangende regeling geïntroduceerd. Zonder regelingen is de verduurzamingsslag voor deze verhuurders voor een groot deel onmogelijk te financieren.”

Het hele artikel kunt u hier (let op: betaald artikel) lezen. Meer informatie over verduurzamen? Houd dan de evenementenkalender en magazine Steengoed in de gaten. Of surf naar Samen Energie Besparen. Daar vindt u onder andere een stappenplan. 

Uiteraard Blijft Vastgoed Belang zich hard maken voor een opvolger van de STEP.

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht:

Word lid!

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen? Als lid heeft u toegang tot exclusieve artikelen, waardoor u up-to-date blijft over alle ontwikkelingen rondom de particuliere verhuur. Word ook lid en profiteer direct van alle voordelen.