Portal Belastingdienst inkomensafhankelijke huurverhoging opent 1 februari 2018

Datum: 26-01-2018
Verhuurt u een woning met een gereguleerd huurcontract en betaalt uw huurder nog niet de maximale huur? Dan kunt u huishoudverklaringen voor de huurverhoging (voorheen inkomensverklaringen) opvragen via inkomensafhankelijkehuurverhoging.nl.
​Het portal van de Belastingdienst opent op donderdag 1 februari 2018.

Voor 2018 geldt de volgende maximale huurverhoging:

  • 2,5% plus inflatie voor huishoudinkomens met een inkomen tot en met € 41.056, voor huishoudens van vier of meer personen en voor huishoudens met één of meer AOW-gerechtigden. (N.B. als u van plan bent geen hogere huurverhoging dan inflatie+2,5% voor te stellen mag u geen huishoudverklaringen opvragen, want die hebt u dan niet nodig; huurverhoging van maximaal inflatie+2,5% is immers voor alle huishoudinkomens en huishoudtypen toegestaan.)
  •  4% plus inflatie voor huishoudinkomens boven € 41.056.
Let op: huishoudverklaringen mogen alleen worden gebruikt voor het voorstellen van een huurverhoging. Daarna moet u deze vernietigen.

Inlogcodes aanvragen

Voor het aanvragen en ontvangen van huishoudverklaringen maakt u gebruik van het portaal voor Inkomens Afhankelijke Huurverhoging. Om hiervan gebruik te maken, moet u eerst een account aanvragen voor het portaal. Dit is mogelijk vanaf 1 februari 2018. Nadat u zich succesvol heeft aangemeld ontvangt u binnen twee weken per post uw inloggegevens.

Meer informatie vindt u op https://www.inkomensafhankelijkehuurverhoging.nl Bij het inloggen, vindt u ook een handleiding.

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: