"Politiek heeft te weinig oog voor bestaand aanbod woningen"

Datum: 14-10-2021
Woningbeleggers en de private huursector zijn het symbool geworden van alles wat er mis is op de woningmarkt. Volgens Algemeen Directeur Laurens van de Noort lijken veel politici er eerder op uit om “de particuliere vastgoedbelegger een hak te zetten, dan om het woningaanbod daadwerkelijk te stimuleren”.
De stapelende regulering jegens private partijen lijken daarmee ingegeven door “electorale motieven” volgens van de Noort. “Niet woningbeleggers, maar een historisch lage rente en structureel tekort aan woningen zijn de aanleiding van een sterk oplopend prijspeil en de overvraag naar woningen”.

De leden van Vastgoed Belang laten zich volgens van de Noort echter niet weerhouden van woningbeleggingen door bovenstaande symboolpolitiek en reguleringsdrift. “Ongeveer de helft van de leden zit al twintig jaar of langer in de verhuur van woningen. Zij zijn daarmee geen speculanten, maar betrokken verhuurders voor de lange termijn die Goed Verhuurderschap in acht nemen. Dat is de handreiking die Vastgoed Belang naar de politiek doet: transparanter zijn, en ons duidelijk onderscheiden als goede verhuurdersclub, zodat de politiek weer open staat voor kansen om gezamenlijk de woningnood op te lossen”.

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: