Premium Partner

Stichting Parentshouses Nederland

De Stichting Parentshouses Nederland zet zich in om via lokaal aangesloten partners tijdelijke woonruimte aan te kunnen bieden aan ouders met kinderen die in een scheidingssituatie verkeren. Deze Parentshouses woningen bevinden zich inmiddels in steeds meer plaatsen door heel Nederland, van Amsterdam, Amersfoort tot in Rotterdam, Deventer, Zutphen, Eindhoven, Zwolle en nog dit jaar in Groningen. Parentshouses leveren een positieve bijdrage aan ouders en hun kinderen door het faciliteren van een tijdelijke woonruimte.

Ga je scheiden? Wil je in de buurt van je kinderen blijven wonen?

mail@parentshouses.nl

Parentshouses kan je daarbij helpen

Door het bieden van tijdelijke woonruimte waarbij beide ouders in buurt van hun kinderen kunnen wonen draag je bij aan het welzijn van de kinderen in een scheidingsperiode.


Wat is de werkwijze van Parentshouses? 

De stichting Parentshouses Nederland is de landelijke koepelorganisatie voor aangesloten lokale Parenthouses in de verschillende steden en regio's. De organisatie bestaat uit een bestuur met zeven vrijwilligers die zich zowel landelijk als lokaal inzetten voor het Parentshouses concept. Daarbij faciliteert de koepelorganisatie de lokale Parentshouses initiatieven (stichtingen) bij en na de oprichting. Hierdoor hoeft het wiel niet steeds opnieuw te worden uitgevonden en kunnen lokale initiatieven zich concentreren op het organiseren, vinden en bieden van tijdelijke woonruimte voor gescheiden ouders in de buurt van hun kinderen. Voor meer informatie over de werkwijze verwijzen we u naar de volgende webpagina: https://www.parentshouses.nl/organisatie/werkwijze/

Afhankelijk van het project zijn de Parentshouses initiatieven door zowel vrijwilligers als gemeenten geïnitieerd. De huurwoningen worden aangeboden door wooncorporaties of (particuliere) vastgoedbeleggers. Het beheer en verhuren van de Parentshouses varieert naar wens van de eigenaar. In de praktijk zien wij vaak dat Wooncorporaties desbetreffende woning verhuren aan de lokale Parentshouses stichting en zich enkel bezig houden met een stukje beheer/onderhoud. Bij (particuliere) huurwoningen blijven eignaren va(a)k(er) (meer) betrokken bij de verhuur en zijn zij flexbibeler in het verhuren van de kamer. De Stichting dient in dat geval als bron voor een nieuwe huurder en staan zowel de verhuurder als huurder waar nodig bij. 

Hoe ziet een Parentshouse woning eruit? 

De Parentshouses zijn vergelijkbaar met kamerverhuur. De meeste Parentshouses zijn eensgezinswoningen, waarbij de kamers apart worden verhuurd, en de openbare ruimtes (zoals badkamer, keuken, woonkamer, toilet, buitenruimte) worden gedeeld. 


wil jij een steentje bijdragen?

Wilt u als particulier belegger een steentje bijdragen? Dat kan! De noodzaak naar meer Parentshouses deelwoningen is enorm in Nederland. Gescheiden ouders (met kinderen) krijgen in veel gemeenten geen urgentie en moeten vaak opgevangen worden door vrienden en familie, opvanghuizen of ze belanden op straat (lees: economisch daklozen). Uitbreiding van het aantal Parentshouses kan verandering helpen brengen in die situatie. Om die reden zijn wij namens de Stichting op zoek naar extra woningen die als Parentshouses verhuurd kunnen worden.  
  • Bent u enthousiast geworden? Neemt u dan contact op via onderstaande contactgegevens. 
  • Heeft u twijfels of uw woning geschikt is om als Parentshouses te verhuren? Bel ons en we kunnen u hierover adviseren. Ook over mogelijke andere vragen of suggesties gaan we graag met u in gesprek

Contact

​Voorzitter Stichting  Parentshouses Nederland
Ruud Luchtenveld 
+316 53478615
r.lucht@kpnmail.nl  

Initiator Parentshouses Rotterdam en bestuurslid Stichting Parentshouses Nederland
Sonia Rial Calvo
+316 48507916