1605bf7d-3437-4ed5-a7b5-a4aab1c78a0c

Huurrecht woonruimte

Datum
06 September 2023
Tijd
10:00  - 16:00  uur
Locatie
Kantoor Vastgoed Belang 
Programma
Maak kennis met de belangrijkste begrippen binnen het huurrecht woonruimte en voorkom nare verrassingen.
Omschrijving
Huurrecht woonruimtes is een belangrijk item voor beleggers. Waar moet je als verhuurder in woonruimtes bij stil staan en welke situaties kunnen er op je pad komen? En belangrijker, hoe ga je er dan mee om?

De trainer die deze opleiding verzorgd is in het dagelijks leven werkzaam als advocaat, onder andere in huurrecht woonruimtes, en neemt je mee in de belangrijkste juridische aspecten die van belang zijn voor een vastgoedbelegger. Tijdens de training huurrecht woonruimte zal zij stil staan bij het herkennen van juridische knelpunten bij verhuursituaties, gewijzigde regels voor de vaststelling en de regelgeving rondom de huurprijzen van woonruimtes.

Mocht een huurder een woonruimte huren en de huurprijs te hoog vinden dan heeft deze het recht om de huurprijs te laten toetsen bij de huurcommissie, binnen 6 maanden na aanvang van het contract. Het is als verhuurder daarom van groot belang om met zekerheid, voorafgaand aan het huurcontract, zelf te kunnen vaststellen of de woonruimte in de geliberaliseerde of niet-geliberaliseerde huursector valt. Is de woning ten onrechte geliberaliseerd dan kan dit flinke consequenties voor jou als verhuurder hebben.

Ook wordt er tijdens deze cursus huurrecht woonruimte, stil gestaan bij de rechten en plichten van de huurder en verhuurder. Welke opzegmogelijkheden heb je als verhuurder, wanneer kan je hier een beroep op doen en welke regels gelden er rondom de beëindiging van de huurovereenkomst? Als je hier als verhuurder kennis van hebt, weet je beter hoe je hier mee om kunt gaan en welke consequenties dit heeft voor jou.

De opleiding Huurrecht woonruimte kent een praktisch gedeelte en laat je kennismaken met de belangrijkste begrippen en consequenties binnen het huurrecht wonen. Na afronding van deze training heb je een goed beeld van de juridische zaken die kunnen spelen bij verhuur van woonruimtes, hoe je hier op kunt acteren en welke impact dit op jou als vastgoedbelegger kan hebben.
 

LEERDOELEN

  • Omgaan met vragen en eisen van huurders;
  • Juridische knelpunten herkennen;
  • De rechten van huurder en verhuurder;
  • Verplichtingen van de huurder en de verhuurder;
  • De mogelijkheden die de huurder ter beschikking staan om de huurprijs aan te vechten;
  • Opzegmogelijkheden van de verhuurder en de regels rondom beëindiging van de huurovereenkomst;
  • De gewijzigde regels voor de vaststelling van de huurprijs en het woningwaarderingsstelsel;
  • Reparaties en renovaties;
  • De mogelijkheden en obstakels van onderhuur en medehuur.

TRAINER: ELSJE DE BRIE

Elsje studeerde privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam, en mededingingsrecht aan de City Law School in Londen. Zij werkt sinds 2011 als advocaat. Haar stage liep ze bij een groot kantoor in Amsterdam waarna ze een jaartje bij een kleiner kantoor in Den Haag werkte. Sinds 2015 is ze in dienst bij Hielkema & co advocaten in Amsterdam, een kantoor dat is gespecialiseerd in het huurrecht voor woon- en bedrijfsruimte. Elsje is lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Haar cliënten zijn voornamelijk woningcorporaties en (particuliere) beleggers. Elsje doceert regelmatig op het gebied van het huurrecht.

TRAININGSKOSTEN

De totale investering voor de training is €675,-
Indien lid Vastgoed Belang zijn de kosten €575,-

INSCHRIJFMOGELIJKHEDEN


Klik hier voor actuele uitvoerdata