23fa136b-57c7-41cc-bd5f-19c3db1b1435

VvE en appartementsrechten

Datum
04 April 2023
Tijd
10:00  - 13:00  uur
Locatie
Kantoor Vastgoed Belang 
Programma
Kom tijdens deze cursus alles te weten over de juridische (on)mogelijkheden bij appartementsrechten!
Omschrijving
Appartementen zijn in deze tijd onwijs in trek bij veel beleggers. Logisch, want het appartement is vaak na kleine herstelwerkzaamheden opgeknapt en voor een vast bedrag wordt het groot onderhoud door de VvE geregeld. Dit gaat meestal goed, totdat de VvE bijvoorbeeld meent dat kamerverhuur niet is toegestaan of dat er niet mag worden verbouwd aan het appartement. Welke regels gelden er dan juridisch? Tot waar gaat de beslissingsbevoegdheid van de VvE?

In deze cursus wordt stilgestaan bij de juridische civiele basis van het appartementsrecht en deelnemers wordt uitgelegd hoe de notariële aktes moeten worden gelezen en begrepen. Verder wordt behandeld wat de taak van het bestuur is en welke rechten en bevoegdheden de VvE en eigenaren hebben. Daarnaast wordt aan de hand van praktische handvaten uitgelegd hoe moet worden omgegaan met huur binnen de VvE en verbouwingen aan een appartement. Als laatste wordt uitgelegd welke actie(s) en laatste redmiddel kan worden ondernomen tegen de VvE om toch het gewenste resultaat te bereiken.

De module VVE en appartementsrechten is een verdiepingsmodule op het Totaalpakket Vastgoedbeleggen.
 

LEERDOELEN

  • Wat betekent juridisch een appartementsrecht?
  • Hoe moet een splitsingsakte worden uitgelegd?
  • Welke beslissingen horen bij de VvE en welke bij de appartementseigenaar?
  • Wat is de rol van het bestuur van de VvE?
  • Mag een VvE voorwaarden stellen aan verhuur?
  • Mag een appartementseigenaar zijn appartement verbouwen of vergroten (opbouw/aanbouw)?
  • Wat te doen als de VvE niet meewerkt?

TRAINER: MR. ANNOESKA (A.J.C.L.) PALS

Mr. Annoeska (A.J.C.L.) Pals studeerde op haar 23e af op twee universitaire studies op het gebied van rechten (fiscaal recht en Nederlands recht) en is sindsdien advocaat. Zij heeft zich intussen gespecialiseerd in het civiele appartementsrecht als niche van het vastgoedrecht en staat daarnaast ondernemers bij op het gebied van het ondernemingsrecht en huurrecht bedrijfsruimte. Haar klanten bestempelen haar als enthousiast, praktisch en doortastend. Dit werkt ook door in haar cursussen, waar ze aan de hand van eenvoudige tabellen en bulletpoints de cursisten de juridische materie in heldere taal uitlegt.
 

TRAININGSKOSTEN

De totale investering voor de training is 350,-
Indien lid Vastgoed Belang zijn de kosten €300,-

INSCHRIJFMOGELIJKHEDEN


Klik hier voor actuele uitvoerdata