1a413245-baef-483b-b176-edbe504c79dd

Training Schenken en erven van verhuurd vastgoed

Datum
16 Oktober 2024
Tijd
09:00  - 17:00  uur
Locatie
Kantoor Vastgoed Belang 
Programma
De belangrijkste valkuilen en aspecten bij het schenken en erven van commercieel/ verhuurd vastgoed
Omschrijving

Over de opleiding Schenken en erven van commercieel vastgoed (portefeuille)

Hoe zorg je ervoor dat je je vastgoedportefeuille goed achterlaat voor erfgenamen? Tijdens de training Schenken en erven van commercieel vastgoed (portefeuille) neemt de trainer je mee in de belangrijkste aspecten die hierbij spelen. Zo heb je bij de overdracht van vastgoed te maken met verschillende belastingen zoals o.a. erfbelasting (of schenkbelasting), inkomstenbelasting, omzetbelasting en overdrachtsbelasting. Zonder tijdige fiscale planning kan de belastingdruk voor de erfgenamen fors oplopen! Het maakt hierbij een groot verschil of het vastgoed in box 1, box 2 of box 3 zit. Dit is ook het geval als je bij leven het vastgoed (deels) wilt overdragen aan de volgende generatie.

Niet alleen fiscale aspecten spelen een rol bij de overdracht. Hoe ga je om met de situatie als er meerdere verkrijgers zijn? Wie krijgt de zeggenschap? En als de verkrijging van de erfgenamen ongelijk is, dan dreigt het ‘gevaar’ van de legitieme portie. Wilt u het vastgoed binnen de familie houden? Het huwelijksvermogensrecht dat op 1 januari 2018 is gewijzigd speelt hierbij een grote rol. Kortom, de ‘zachte kant’ van vermogensoverdracht is zeker zo belangrijk als de belastingheffing.


TRAINER: JOHN BULT 
Mr. drs. J.A. (John) Bult RB is een aantal jaren werkzaam geweest in het bankwezen. Sinds 2003 is hij gevestigd als zelfstandig belastingadviseur en estate planner. Daarnaast is hij als docent verbonden aan diverse opleidingsinstituten en geeft hij ruim 15 jaar fiscale trainingen. Er verschijnen regelmatig publicaties van zijn hand in diverse vakbladen. Naast een brede fiscale adviespraktijk is John gespecialiseerd in bedrijfsopvolging en daarnaast in de overdracht en structurering van vermogen.


TRAININGSKOSTEN
De totale investering voor de training is € 590,-
Indien lid Vastgoed Belang zijn de kosten €515,-

INSCHRIJFMOGELIJKHEDEN
Opleiding Schenken en erven van commercieel vastgoed(portefeuille) | FOI