Jack de Vries wordt burgemeester van Maassluis en vertrekt als voorzitter van Vastgoed Belang

Datum: 30-04-2024
Met teleurstelling, maar vooral ook waardering voor alles wat hij gedaan heeft, kondigt Vastgoed Belang het aanstaande vertrek aan van onze voorzitter, Jack de Vries. Sinds zijn aantreden in de zomer van 2021 heeft Jack met veel toewijding en inzet onze organisatie geleid.

​Zijn uitgebreide politieke ervaring, opgedaan in rollen zoals woordvoerder van de CDA Kamerfractie, persoonlijk adviseur van de premier en Staatssecretaris van Defensie, stelde hem in staat gedurende zijn voorzitterschap onze positie in Den Haag te verstevigen en ook vooruitgang te boeken voor de belangen van onze achterban.


Jack heeft Vastgoed Belang door enkele van de meest uitdagende tijden geleid, waaronder de coronapandemie, personeelswisselingen en de stapeling van overheidsmaatregelen. Zijn inzet heeft niet alleen bijgedragen aan een essentiële verjongings- en professionaliseringsslag binnen onze organisatie, maar ook aan het versterken van onze positie binnen het huisvestingsbeleid. 

Onlangs is Jack de Vries voorgedragen om burgemeester van Maassluis te worden, een functie die hij beschrijft als de vervulling van een jongensdroom. Met een vleugje humor herinnert hij hoe zijn grootvader ooit voorspelde: "Die Jack, die wordt nog eens burgemeester." Vanwege deze nieuwe verantwoordelijkheid, die niet verenigbaar is met zijn huidige rol bij Vastgoed Belang, zal hij onze organisatie verlaten na drie impactvolle jaren.​

Hoogtepunten in Jacks zijn voorzitterschap waren zeker de jaarlijkse regionale bijeenkomsten met onze leden, van Groningen tot Urmond. En de werkbezoeken van de leden van ons Platform, die verantwoordelijk zijn voor het toevoegen van huisvesting in grote aantallen. Deze momenten van persoonlijke interactie waren voor hem het bewijs van de gemeenschapszin die onze sector kenmerkt. Jack zei hierover: "Het directe contact met onze leden, van gesprekken over hun uitdagingen tot het delen van successen, bevestigt keer op keer dat onze verhuurders echt mensen zijn zoals jij en ik." Het gezamenlijk genieten van een biertje en een bitterbal na deze bijeenkomsten versterkte niet alleen de persoonlijke banden, maar gaf Jack ook waardevolle inzichten die hij goed kon gebruiken in de lobby in Den Haag. Zijn belangrijkste wens blijft om ook de tevreden huurders van onze leden meer zichtbaar te maken in het debat.

Jack zal officieel zijn functie neerleggen per 1 juni 2024, waarna hij op 5 juni geïnstalleerd zal worden als burgemeester. Tot dat moment – en tot dat er een nieuwe voorzitter is - zal Kavish Partiman, directeur Public Affairs, de woordvoering op zich nemen namens de branche. Jan Kamminga zal per 1 juni als interim voorzitter de voorzitterstaken op zich nemen. De besturen van de vereniging Vastgoed Belang en de Stichting Platform Professioneel Vastgoed (SPPV) zijn reeds begonnen met de zoektocht naar een geschikte opvolger die kan voortbouwen op het fundament dat Jack heeft gelegd.

Wij zijn Jack zeer dankbaar voor zijn leiderschap, toewijding en de persoonlijke betrokkenheid waarmee hij de belangen van onze leden heeft behartigd in drie turbulente jaren. We wensen hem alle succes en voorspoed in zijn nieuwe rol als burgemeester van Maassluis en kijken met vertrouwen naar de toekomst van Vastgoed Belang onder nieuw leiderschap.

 

​ 


Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: