Home » Politieke Lobby » Wonen » Persberichten » “Volgende uitdaging voor kersverse staatssecretaris van Financiën Erik Wiebes dient zich al aan”

“Volgende uitdaging voor kersverse staatssecretaris van Financiën Erik Wiebes dient zich al aan”

21 april 2014

Erik Wiebes moet orde op zaken stellen bij de Belastingdienst, daar waar Frans Weekers door de Tweede Kamer niet meer met deze taak werd toevertrouwd. Naast de kwestie met het uitkeren van toeslagen ziet de kersverse staatssecretaris zich nu al met een extra uitdaging geconfronteerd. Het digitale portaal waarmee verhuurders zich aan kunnen melden om een inkomensafhankelijke huurverhoging aan te vragen lijkt net als vorige jaar op een drama uit te lopen.

Het portaal is sinds maandag 3 februari online gegaan, precies één dag voor het aantreden van de staatssecretaris. Nu al ontvangt Vastgoed Belang, de vereniging van particuliere verhuurders, vele berichten van verhuurders die tegen problemen oplopen. En dit terwijl de Belastingdienst pas een week voor de opening van het portaal aankondigde dat het portaal dit jaar slechts één maand toegankelijk is.

De zeer korte termijn betekent onder andere dat verhuurders, die geconfronteerd worden met onjuiste gemeentelijke databestanden wederom geen inkomensafhankelijke huurverhoging aan kunnen vragen. Zij moeten echter wel een deel van de ruim €1,1 miljard euro aan verhuurderheffing op brengen in 2014. De inkomensafhankelijke huurverhogingen zouden dit mogelijk moeten maken.