Home » Persberichten » Vastgoed Belang is niet verbaasd over uitspraak CPB

Vastgoed Belang is niet verbaasd over uitspraak CPB

16 november 2016

Met een gevoel van herkenning heeft Vastgoed Belang kennisgenomen van de uitspraak van het CPB over het afschaffen van de verhuurderheffing voor particuliere verhuurders. Er is in Nederland nauwelijks een persoon of instantie te bedenken die voor die verhuurderheffing is.

Volgens voorzitter Kamminga geldt nog steeds dat bij afschaffing van die verhuurderheffing 20.000 nieuwe woningen kunnen worden gebouwd door particuliere investeerders.
Het is daarom onbegrijpelijk dat de minister van Wonen thans een reis maakt naar het Verre Oosten om investeerders te vinden voor woningbouw in Nederland. In Nederland is genoeg geld beschikbaar.

Kamminga: “je zult straks maar in een huis wonen dat eigendom is van een Chinees. Vraag maar eens hoe dat voelt bij voetbalvereniging ADO Den Haag.”

Vastgoed Belang is te meer verbaasd dat in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen vrijwel steeds de verhuurderheffing wordt gehandhaafd.
“Dit is een klassiek voorbeeld van het in de Verenigde Staten zo afgestrafte establishment-denken. Heel de samenleving is tegen, maar Den Haag gaat gewoon door.”

Nogmaals een oproep van de voorzitter van Vastgoed Belang, Jan Kamminga: “kom terug uit het Verre Oosten, schaf de verhuurderheffing af en wij bouwen 20.000 nieuwe huurwoningen in de prijsklasse tussen 600 en 800 euro huur in de maand.”