Home » Persberichten

Persberichten

Dit is een overzicht van alle persberichten.

Beleggers helpen bij oplossing probleem

12 oktober 2018

Beleggers van Vastgoed Belang willen graag woningen bouwen. Procedures en inspraak zorgen ervoor dat het gemiddeld 7 jaar duurt voordat een project gerealiseerd kan worden. De crisis en herstelwet draagt bij aan snellere procedures. Dit is niet genoeg. De rijksoverheid moet de regie gaan nemen op de woningmarkt.

 

Lees meer >

Partijen slaan handen ineen voor huisvesten studenten

04 oktober 2018

Met de ondertekening van het actieplan en convenant studentenhuisvesting slaan alle partners van het Landelijk Studenten Platform (de G4, Netwerk Kennissteden Nederland, VSNU, Vereniging Hogescholen, Kences, Vastgoed Belang, de Landelijke studentenvakbond, Nuffic, ministerie OCW en ministerie BZK) de handen ineen om de vraag naar en het aanbod van studentenhuisvesting te verbeteren. De ondertekening van het actieplan vond plaats op 4 oktober 2018 tijdens de jaarlijkse presentatie van de studentenmonitor aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.    

Lees meer >

Is de particuliere belegger de schuldige? Hoe zit het nu echt?

30 augustus 2018

Code Rood voor de woningmarkt’, schrijft NVB Bouw op hun website. Het bericht werd gretig opgepikt in de media, maar in het stuk worden belangrijke zaken niet benoemd. Zoals het feit dat het beleid in enkele gemeenten faalt. Juist waar de nood het hoogst is. Hoe zit het dan wel? Op die vraag geeft Vastgoed Belang antwoord.

Lees meer >

Vastgoed Belang ondertekent Nationale Woonagenda

25 mei 2018

Vastgoed Belang heeft woensdag 24 mei 2018, de Nationale woonagenda 2018-2021 van minister Kajsa Ollongren (Wonen) ondertekend. Het monsterverbond, zoals het door menigeen ook wel wordt genoemd, is door vrijwel alle belangrijke spelers uit de woningmarkt ondertekend. Waaronder Aedes, Bouwend Nederland en IVBN. Het doel van de woonagenda is onder andere om de woningbouwproductie fors op te schroeven.

Lees meer >