Home » Persberichten

Persberichten

Dit is een overzicht van alle persberichten.

Uitkomst ‘WoonOnderzoek Nederland’ zet kabinetsplannen middenhuur op losse schroeven

04 april 2019

Uit het driejaarlijkse ‘WoonOnderzoek Nederland’ (WoON)  blijkt dat particuliere verhuurders een onmisbare rol spelen in het aanbod van middeldure huurwoningen (huur tussen €720 - €1000 - prijspeil 2019). Het aantal huurders met een middenhuur in de particuliere sector (in dit onderzoek zowel private als institutionele verhuurders) is in drie jaar tijd met wel 35% toegenomen. Dit schreeuwt om meer particuliere betrokkenheid in dit segment en dwingt tot aanpassing van gemeentelijk en landelijk beleid. Het voornemen van het kabinet om de aanvangshuurprijs in de vrije huursector te maximeren door introductie van een ‘noodknop middenhuur’ staat daarmee op losse schroeven.

Lees meer >

Beleggers helpen bij oplossing probleem

12 oktober 2018

Beleggers van Vastgoed Belang willen graag woningen bouwen. Procedures en inspraak zorgen ervoor dat het gemiddeld 7 jaar duurt voordat een project gerealiseerd kan worden. De crisis en herstelwet draagt bij aan snellere procedures. Dit is niet genoeg. De rijksoverheid moet de regie gaan nemen op de woningmarkt.

 

Lees meer >

Partijen slaan handen ineen voor huisvesten studenten

04 oktober 2018

Met de ondertekening van het actieplan en convenant studentenhuisvesting slaan alle partners van het Landelijk Studenten Platform (de G4, Netwerk Kennissteden Nederland, VSNU, Vereniging Hogescholen, Kences, Vastgoed Belang, de Landelijke studentenvakbond, Nuffic, ministerie OCW en ministerie BZK) de handen ineen om de vraag naar en het aanbod van studentenhuisvesting te verbeteren. De ondertekening van het actieplan vond plaats op 4 oktober 2018 tijdens de jaarlijkse presentatie van de studentenmonitor aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.    

Lees meer >

Is de particuliere belegger de schuldige? Hoe zit het nu echt?

30 augustus 2018

Code Rood voor de woningmarkt’, schrijft NVB Bouw op hun website. Het bericht werd gretig opgepikt in de media, maar in het stuk worden belangrijke zaken niet benoemd. Zoals het feit dat het beleid in enkele gemeenten faalt. Juist waar de nood het hoogst is. Hoe zit het dan wel? Op die vraag geeft Vastgoed Belang antwoord.

Lees meer >