Home » Over ons » Afdelingen » Afdeling West-Zuid » [OPROEP] Onderzoek gevolgen Huisvestingsvergunning middenhuur Den haag

[OPROEP] Onderzoek gevolgen Huisvestingsvergunning middenhuur Den haag

29 juni 2020

Geachte leden van Vastgoed Belang, afdeling West-Zuid,

In opdracht van de gemeente Den Haag doet onderzoeksbureau Companen onderzoek naar de ervaringen met de huisvestingsvergunning voor woningen met een middenhuur in Den Haag die vorig jaar is ingevoerd.

Het onderzoek moet inzicht geven in de mate waarin de huisvestingsvergunning de positie van huishoudens met een middeninkomen op de woningmarkt verbetert. Maar ook in de uitwerking van de vergunning op de bedrijfsvoering van verhuurders en eventuele positieve of negatieve neveneffecten. Met de uitkomsten van het onderzoek kan de gemeente bepalen of de huisvestingsvergunning werkt zoals beoogd en of het nodig en wenselijk is de huidige systematiek bij te stellen.

Onderdeel van het onderzoek zijn interviews met makelaars, verhuurders en huurders. Vastgoed Belang is daarom gevraagd om verhuurders aan te dragen voor een interview van ongeveer een uur om te praten over uw ervaringen. De gesprekken vinden in principe plaats in de periode van eind juni tot medio juli, via videogesprekken.

Dit onderzoek is een belangrijke kans om het perspectief van particuliere verhuurders te delen en input te leveren. Uiteraard wordt vertrouwelijk met de uitkomsten van het onderzoek omgegaan. Companen rapporteert geen resultaten die terug zijn te voeren naar individuele gesprekspartners.

Uw deelname is daarom van groot belang! Doet u ook mee? Meld u dan nu aan via https://www.vastgoedbelang.nl/aanmelden