Home » Over ons » Afdelingen » Afdeling West-Noord » Vastgoed Belang naar hoorzitting over woningmarkt in Amsterdam

Vastgoed Belang naar hoorzitting over woningmarkt in Amsterdam

16 januari 2018

Vastgoed Belang gaat dinsdag 16 januari naar de hoorzitting over de overspanningen woningmarkt in Amsterdam. Directeur Co Koning, die in eerste instantie niet werd uitgenodigd door de gemeenteraad, is alsnog uitgenodigd namens de particuliere beleggers.

Koning erkent dat de woningmarkt in de hoofdstad uit het lood is geslagen. ''Maar dat is goeddeels de schuld van Amsterdam zelf. De huizen zijn hier duur, omdat de voorraad beperkt is. Qua koopwoningen heeft Amsterdam zichzelf jarenlang verwaarloosd."

Volgens hem is slechts 30 procent van de huizen in de stad een koopwoning, veel minder dan het landelijk gemiddelde.

Grens

Ondanks dat er partijen zijn die wel de boel ontregelen, gaat het Koning te ver om alle particuliere beleggers door het slijk te halen. Het leeuwendeel van de huizen in particulier bezit wordt verhuurd onder de gestelde grens van iets meer dan 710 euro, zegt hij. Het is volgens hem zaak dat er veel meer huizen bijkomen.

In de roep om meer en sneller bouwen krijgt Koning bijval van de vereniging van institutionele vastgoedbeleggers IVBN. Volgens directeur Frank van Blokland bestaat er geen snelle oplossing, maar moet de discussie ook niet politiek worden. De timing van de bijeenkomst zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen is volgens hem wat ongelukkig.

Lees hier het volledige artikel van het ANP.