Home » Over ons » Afdelingen » Afdeling West-Noord » Inbreng Vastgoed Belang Raadscommissie Wonen en Bouwen gemeente Amsterdam inzake maximering WOZ-waarde in WWS

Inbreng Vastgoed Belang Raadscommissie Wonen en Bouwen gemeente Amsterdam inzake maximering WOZ-waarde in WWS

03 juni 2020

Vandaag bespreekt de Raadscommissie Wonen en Bouwen van de gemeente Amsterdam in haar vergadering de commissiebrief inzake de effecten voor Amsterdam van een mogelijke wijziging van het woningwaarderingsstelsel. Dit betreft het voornemen van het Rijk om het aandeel van de WOZ-waarde van een woning in het puntenstelsel (WWS) te maximeren op een derde.

 

Vastgoed Belang heeft grote bezwaren tegen de voorgenomen maximering, vanwege de negatieve impact op de huurstromen en op de waarde van de huurwoningen. Door het puntenstelsel zomaar aan te passen worden de spelregels op onacceptabele wijze tijdens de wedstrijd aangepast. Ook heeft de voorgenomen maatregel negatieve gevolgen voor het nu al te kleine middenhuursegment.

 

Vastgoed Belang heeft in een notitie aandacht gevraagd voor de negatieve gevolgen van deze maatregel. De notitie treft u hier aan.