Home » Over ons » Afdelingen » Afdeling West-Noord » Amsterdam vraagt u om mee te denken over nieuwe regels woningdelen

Amsterdam vraagt u om mee te denken over nieuwe regels woningdelen

08 november 2018

Graag nodigt de gemeente Amsterdam de leden van Vastgoed Belang uit om via een  digitaal platform mee te denken over nieuwe regels voor ‘woningdelen in Amsterdam’. Zoals u misschien al heeft gehoord wil de gemeente het beleid voor woningdelen en kamerverhuur wijzigen en kijken naar een maximum aantal vergunningen in de stad. Om tot duidelijke en uitvoerbare  regels te komen wil de gemeente alle partijen betrekken bij de totstandkoming van de nieuwe regels.

Let op: Het digitale platform is online tot zondag 18 november 2018.  Geef voor daarom voor die tijd uw mening!

Op het digitale platform kunt u uw mening geven over woningdelen, kamerverhuur en inwoning maar ook nieuwe ideeën aandragen waar de gemeente zelf niet aan heeft gedacht. De onderwerpen die centraal staan zijn:

-          Op welke manier moet Amsterdam het aantal woningen met kamerverhuur beperken?

-          Welke eisen moeten er bij kamerverhuur gesteld worden aan geluidsisolatie?

-          Hoe kunnen misstanden bij woningdelen (zowel inwoning als kamerverhuur) worden tegengegaan?

U kunt uw mening geven en nieuwe ideeën aandragen over deze onderwerpen. Anderen (bijvoorbeeld andere Amsterdammers) hebben ook de mogelijkheid om op uw idee te reageren. De gemeente leest alle meningen en ideeën en neemt dan een besluit over het vervolg.

Aanmelden digitaal platform Gemeente Amsterdam

Via de website van de gemeente Amsterdam (www.amsterdam.nl/denkmee) kunt u het platform bereiken. Hierop houdt de gemeente u ook op de hoogte van het verdere traject. U kunt zich per e-mail of Facebook aanmelden. Als u kiest voor het aanmelden via een e-mailadres, dan kunt na het invullen van uw e-mailadres en het kiezen van een wachtwoord een gebruikersnaam kiezen. Het is niet verplicht om u volledige naam te gebruiken, een gebruikersnaam volstaat dus ook. Bij de categorie ‘gebruikersinstellingen’ kunt u er ook voor kiezen om verschillende instellingen uit te schakelen.