Home » Over ons

Missie en visie

Vastgoed Belang is al sinds 1894 dé Nederlandse vereniging van particuliere verhuurders van woningen, kantoren, winkels en overig vastgoed.

De vereniging streeft naar het verkrijgen van maatschappelijke erkenning van de toegevoegde waarde van particuliere beleggers in vastgoed ten gunste van maatschappelijk rendement. Dit doen wij door bij te dragen aan de professionalisering en integriteit binnen de sector, het aanbieden van passende (juridische) dienstverlening en het faciliteren kennisoverdracht. Daarnaast optimaliseert de vereniging de waarde van de particuliere vastgoedbelegger voor de sector en economie door faciliterende wet- en regelgeving te stimuleren.

Kennis en expertise

Leden van Vastgoed Belang profiteren van 125 jaar brede expertise en ervaring op het gebied van vastgoed. Vastgoed Belang ondersteunt haar leden met informatie en voorlichting over alle stappen in het beleggingsproces. Deel kennis en ervaringen met gelijkgestemden tijdens onze gezellige en informatieve netwerkborrels waaronder regiobijeenkomsten, jongerenmeetings, en bijeenkomsten voor meer ervaren beleggers.

Relevante producten en diensten

Als lid van Vastgoed Belang staat onze eigen juridische dienst voor u klaar. Daarnaast bieden wij via onze netwerkpartners een scala aan relevante producten en diensten, met fikse kortingen exclusief voor leden.

Belangenbehartiging

Met een actieve lobby bij zowel de landelijke als lokale politiek maken wij ons sterk als vereniging voor particuliere vastgoedeigenaren en komen wij op voor uw belangen! Binnen Vastgoed Belang opereert ook de Stichting Professioneel Platform Vastgoed.nl. In het platform zijn de grote particuliere beleggers vereniging met een geïnvesteerd vermogen van minimaal 100 miljoen euro.

Als individuele vastgoedeigenaar is het heel moeilijk om uw stem te laten horen. Wij kennen de weg in politiek Den Haag en in de lokale politiek via onze regionale besturen. Als collectief wordt er naar Vastgoed Belang wél geluisterd. Als lid van Vastgoed Belang staat u met circa 5000 leden sterker.

Afdelingen Vastgoed Belang

Vastgoed Belang heeft zes regionale afdelingen, die zich actief bezighouden met ontwikkelingen in de regio. Bent u nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in uw regio? Kijk dan op de pagina van uw afdeling.