Home » Nieuwsberichten » Woningdelen of Co-living, een internationale trend, ook in Nederland.

Woningdelen of Co-living, een internationale trend, ook in Nederland.

09 maart 2017

Woningdelen of Co-living, een internationale trend, ook in Nederland. Waarom heeft woningdelen de toekomst voor de belegger, hoe werkt het en wat zijn de juridische kaders?

In de grote Europese en Amerikaanse steden is co-living of woningdelen gemeengoed geworden. Wat zijn de mogelijkheden voor woningdelen in Nederland? Welke verschillende vormen van woningdelen bestaan er in Nederland, wat zijn de kansen en valkuilen? Regelgeving vanuit de lokale overheid is complex en onoverzichtelijk. In de tussentijd blijft de trek naar de grote stad doorgaan en de vraag naar betaalbare woningen wordt steeds groter. De gemeente Amsterdam heeft haar beleid voor woongroepen per 1 januari 2017 drastisch omgegooid. Woongroepen zijn afgeschaft en daarvoor is onder meer een vergunningstelsel in de plaats gekomen. Ook de andere grote steden in de Randstad hebben beleid ontwikkeld op het gebied van woningdelen.

Deze Business Meeting gaat enerzijds over de praktische punten van woningdelen. Wat zijn de internationale trends en welke trends zien we in Nederland terug. Op welke wijze zal het woningdelen zich verder ontwikkelen in Nederland en hoe kan ik daar als vastgoedeigenaar of intermediair op in springen? Waarom is woningdelen interessant voor beleggers? Wat is het juridische kader van woningdelen? Wat zijn mijn verplichtingen als vastgoedeigenaar of intermediair en hoe ziet een huurcontract eruit?

U krijgt een persoonlijke uitleg over woningdelen in Nederland van Fred Tromp, managing partner van Medici Living, een bedrijf dat ruim 4 jaar ervaring heeft opgebouwd als specialist in woningdelen. In het tweede deel zal Huib Hielkema, een autoriteit op het gebied van huurwetgeving ingaan op de juridische aspecten van woningdelen. Daarbij zal naast de recent gewijzigde regelgeving in Amsterdam, ook het beleid in de andere grote steden van de Randstad aan de orde komen.  . De groep zal beperkt gehouden worden om ervoor te zorgen dat er ingegaan kan worden op vragen uit de groep.

Meer over het programma en aanmelden zie:

https://vastgoedjournaal.nl/vastgoedkalender/189/business-meeting-woningdelen