Home » Nieuws » Vastgoed Belang zoekt een Beleidsmedewerker Public Affairs/Communicatie. Kom jij ons team versterken?

Vastgoed Belang zoekt een Beleidsmedewerker Public Affairs/Communicatie. Kom jij ons team versterken?

13 oktober 2018

De vereniging Vastgoed Belang strijdt al sinds 1894 voor de belangen van particuliere vastgoedbeleggers. Ons doel is het behoud en de verbetering van het investeringsklimaat van het particuliere vastgoed (woningen, kantoren, winkels en overige bedrijfsruimte). De vereniging heeft een breed ledenbestand van zo’n 4500 leden. Dit zijn met mensen met één bovenwoning maar ook eigenaren met een grotere portefeuille. De vijftig leden met een grotere portefeuille hebben zich aaneengeschakeld in een eigen platform binnen Vastgoed Belang in de stichting “Professioneel Platform Vastgoed.nl”.

De organisatie

Vastgoed Belang is een kleine, slagvaardige brancheorganisatie, gevestigd in Amsterdam. Sinds enkele jaren is de focus van de vereniging sterk(er) komen te liggen op de belangenbehartiging bij de nationale, maar ook decentrale overheden. Daartoe is in 2014 de functie Beleidsmedewerker gecreëerd. Vastgoed Belang is op dit moment in transitie; de vereniging wordt (verder) gemoderniseerd en toekomstbestendig gemaakt.

Wat ga je doen

Je ondersteunt de voorzitter en de directie in de belangenbehartiging van particuliere vastgoedeigenaren bij ambtenaren, politici en stakeholders. Standpuntbepaling gebeurt voornamelijk op basis van input van de drie werkgroepen van de stichting Professioneel Platform Vastgoed.nl: kantoren, winkels en woningen. Samen met de directie en de voorzitter van de vereniging vertaal jij die input naar een concrete lobby- en communicatiestrategie. Daarnaast signaleer je kansen in maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en ga je daar proactief mee aan de slag, bijvoorbeeld door agendasetting.

Wat vragen we van je

 • academisch werk- en denkniveau;
 • minimaal 2 jaar werkervaring aan het Binnenhof of als beleidsmedewerker op het gebied van ruimtelijke ordening of volkshuisvesting;
 • goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
 • zelfstandig, proactief netwerker en strateeg;
 • in staat om complexe zaken zowel mondeling als schriftelijk helder te verwoorden;
 • netwerk/ervaring binnen de vastgoedsector is een pré.

Wat we je bieden

 • dynamische werkomgeving;
 • professionele collega’s;
 • mogelijkheden voor persoonlijke ontplooiing, o.a. door beschikbaar opleidingsbudget;
 • een passend salaris met inschaling o.b.v. opleiding(en) en ervaring
 • een contract op basis van minimaal 32 uur
 • het betreft in eerste instantie een aanstelling voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt een contract voor onbepaalde tijd aangeboden.

Wil je deze baan?

Dat hoopten wij al! We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!. De aanstelling is beoogd per direct. Sollicitaties ontvangen wij graag per e-mail uiterlijk 15 oktober 2018. De procedure bestaat uit een pitch van 5 minuten en het schrijven van een kort persbericht. De sollicitatiebrief en cv kun je sturen naar wrw@vastgoedbelang.nl t.a.v. mevrouw W. Riesener, chef de bureau, onder vermelding van ‘vacature beleidsmedewerker’.