Home » Nieuwsberichten » Vastgoed Belang schuift aan bij gemeenten in Noordoost-Brabant en praat over betaalbare huurwoningen

Vastgoed Belang schuift aan bij gemeenten in Noordoost-Brabant en praat over betaalbare huurwoningen

18 juli 2017

Afdeling Zuid van Vastgoed Belang is afgelopen donderdag uitgenodigd door de Stec Groep. In opdracht van tien gemeenten in Noordoost-Brabant organiseerden zij een bijeenkomst, waar vijf wethouders vroegen om de hulp van particuliere beleggers om meer middeldure (van €711,- tot €971,-) huurwoningen in de provincie te bouwen.

Tijdens de bijeenkomst schetste Peter Pennings, wethouder in Vught, doeltreffend de problematiek op de woningmarkt, waarbij middeninkomens die willen huren tussen de wal en het schip vallen. Zij hebben vaak de grootste moeite om een betaalbare huurwoning te vinden. Daarom schoven onder andere de gemeentess-Hertogenbosch, Meijerijstad, Oss en Uden aan.

“Als we kijken naar het langere termijn perspectief van de particuliere beleggers zijn zij de uitgelezen partij om in dit gat te springen”, verduidelijkt Co Koning, algemeen directeur Vastgoed Belang. Hij was samen Jan van den Heuvel - afdelingsvoorzitter Zuid - aanwezig bij de meeting, waar ook andere marktpartijen aanwezig waren.

Onder meer de gemeenten Oss, Boxtel, Uden en Vught lieten zien hoe zij aankijken tegen middeldure huur. Daarnaast lieten zij zien welke locaties er beschikbaar komen. De aanwezige partijen, waaronder Vastgoed Belang, reageerden positief en willen de kansen in dit segment van de huurmarkt verder verkennen.

“Ik vind dit een waardevol initiatief en een mooie aanvulling op de samenwerkingstafels van Rob van Gijzel. Vastgoed Belang kijk uit naar de volgende bijeenkomst”, besluit Koning.

Aan de tafel van Rob van Gijzel, in het leven geroepen door het kabinet, worden lokale partijen en investeerders met elkaar in contact gebracht. Samen proberen zij afspraken te maken over extra aanbod voor starters met een middeninkomen en doorstromers vanuit de sociale huur.