Home » Nieuwsberichten » Vastgoed Belang helpt in samenwerking met Rijksoverheid startende particuliere beleggers

Vastgoed Belang helpt in samenwerking met Rijksoverheid startende particuliere beleggers

04 augustus 2017

Nu de spaarrente al enige tijd zeer laag is zoeken spaarders wegen om hun geld beter te laten renderen. Steeds vaker wordt dan een woning of appartement aangekocht voor de verhuur. Dat is door de ingewikkeldheid van wetten en regels niet helemaal zonder risico.

Hoe zorg ik ervoor dat ik niet teveel betaal voor een pand, hoe moet ik mij verzekeren en hoe ik zorg ik ervoor dat ik niet word verrast door wet- en regelgeving van de overheid? Het zijn vragen, waar startende en kleine particuliere beleggers vaak tegenaan lopen.

De Rijksoverheid heeft daarom besloten om in samenwerking met een aantal brancheorganisaties, waaronder Vastgoed Belang, een flyer op te stellen voor de startende particuliere belegger. Daarin wordt in hoofdlijnen verteld waar u als particuliere vastgoedbelegger op moet letten. Zo wordt u onder meer geattendeerd op wet- en regelgeving die geldt voor het verhuren van woningen.

Juist kleine startende beleggers die een woning kopen voor de verhuur doen er verstandig aan lid te worden van Vastgoed Belang, zelfs indien het beheer van de woning wordt over gelaten aan een beheerder of makelaar.

U wordt door Vastgoed Belang doorlopend op de hoogte gehouden ontwikkelingen en veranderingen in de wet- en regelgeving. Bovendien behartigt de vereniging uw belangen in de politieke arena. Bent u nog niet lid van Vastgoed Belang? Word dan lid! Een lidmaatschap is snel terugverdiend met onder andere:

-              Korting op cursussen speciaal voor beginnende beleggers in vastgoed;

-              Korting op uw vastgoedhypotheek;

-              Advies van onze Juridische dienst en bouwkundigen;

-              Verzekeringen tegen de scherpste tarieven.