Home » Nieuwsberichten » Vastgoed Belang conformeert zich aan Bouwagenda, Kamminga praat u bij

Vastgoed Belang conformeert zich aan Bouwagenda, Kamminga praat u bij

16 november 2017

Vastgoed Belang heeft zich recent geconformeerd aan de Bouwagenda. Daarom heeft voorzitter Jan Kamminga dinsdag (jl.) deelgenomen aan een overleg met de betrokken partijen. Bij terugkomst op het kantoor van Vastgoed Belang vertelde hij meer over de Bouwagenda.

“De overheid heeft te maken met de Parijse Akkoorden, waaraan wij als Nederland moeten voldoen. Het regeerakkoord geeft hieraan hoge prioriteit”, vertelt Kamminga. “Alle sectoren in onze economie moeten dus bijdragen om de energietransitie te realiseren en dus te verduurzamen. De overheid heeft vastgesteld dat de bouwsector  de sector is, waarin de minste resultaten zijn geboekt. Daarom is er  nu speciale aandacht gekomen voor verduurzaming in de bouw en heeft men de zogeheten ‘Bouwagenda’ in het leven geroepen.”

‘Sneller’

Kamminga gaat daarna in op de vraag hoe aan de Bouwagenda invulling wordt gegeven. “Het is eigenlijk een commissie, die is opgericht door vorige ministers Kamp (EZ), Blok (Wonen en Rijksdienst) en Schultz Van Haegen (Infrastructuur) en onder leiding staat van VNO-voorzitter Bernard Wientjes. Hij wisselt met de partijen van gedachten hoe die verduurzaming sneller kan verlopen. Wij zijn daarvoor uitgenodigd, omdat vastgoedbeleggers een belangrijke groep zijn. Particuliere beleggers hebben een miljoen woningen in Nederland, maar ook veel kantoren en winkels. De grote opdracht is de verduurzaming in brede zin te bevorderen en vooral te bespoedigen.”

Meer kunt u lezen in de volgende editie van Steengoed, die in december verschijnt.