Home » Nieuwsberichten » ‘Uitstekend moment om u te verdiepen in zorgvastgoed’ Schrijf u in voor een cursus!

‘Uitstekend moment om u te verdiepen in zorgvastgoed’ Schrijf u in voor een cursus!

08 februari 2019

De behoefte aan goed zorgvastgoed blijft toenemen. Door de groeiende vraag vanuit de gebruiker en de interessante rendements-risico verhouding, groeit het aantal beleggers op de markt. Alleen dit aantal groeit niet hard genoeg. Dat  concludeerde Capital Value in het jaarlijkse onderzoek naar de ontwikkelingen op de woningbeleggingsmarkt. Voor u betekent het dat het een uitstekend moment is u om te verdiepen in zorgvastgoed. Daarom brengen we de onderstaande cursussen over zorgvastgoed extra onder de aandacht.

 

Leden van Vastgoed Belang krijgen (minimaal) € 50,- korting per cursus.

 

Introductie zorgvastgoed 

Datum en tijd: 7 maart 2019. 10.00 uur tot 13.00 uur.

Tijdens deze module krijgt u inzage in het aanbod van en vraag naar zorg gerelateerd vastgoed. We gaan in op de wet- en regelgeving en structuur van het zorglandschap. Daarbij wordt aandacht besteed aan zowel cure als care. Wat is de impact voor zorginstellingen en hoe kunnen zij hier mee omgaan (welke strategie hanteren)? Aandacht gaat uit naar product- en marktcombinaties, en verdienmodellen.

 

Beheer van zorgvastgoed

Datum en tijd: 7 maart 2019. 13.30 uur – 16.30 uur.

De impact van vastgoed op de exploitatie en het rendement van het zorgbedrijf is substantieel. Dat vraagt om professioneel vastgoed beleid en beheer. Hoe doe je dat? Wat zijn de valkuilen? Hoe bepaal je welk vastgoed je op kortere en langere termijn nodig hebt? Hoe kun je het vastgoed verduurzamen met een gezonde businesscase?

 

Financiering van zorgvastgoed

Datum en tijd: 9 april 2019. 10.00 -13.00 uur.

Tijdens deze module krijgt u inzage in de financieringsvormen en mogelijkheden van uw zorgvastgoed financiering. Speciale aandacht zal uitgaan naar de explosiegroei van crowdfunding in de vastgoedsector, waarbij zorgvastgoed een steeds prominentere plek inneemt. Deze en andere alternatieve financieringsmogelijkheden kunnen het antwoord zijn op de uitrol van uw strategie, op weg naar de gewenste rendement optimalisatie van uw portefeuille(s).

 

Juridische aspecten in zorgvastgoed

Datum en tijd: 9 april 2019. 10.00 -13.00 uur.

Tijdens deze module krijgt u inzage in de juridische aspecten van de contractrelaties met uw huurder of verhuurder. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de trend dat steeds meer zorginstellingen besluiten om vastgoed te verkopen en terug te huren (sale- and lease back).