Home » Nieuwsberichten » Herinnering: opvragen inkomensverklaringen Belastingdienst per 1 april

Herinnering: opvragen inkomensverklaringen Belastingdienst per 1 april

30 maart 2016

29 maart jl. heeft de Eerste Kamer ingestemd met de reparatiewet aangaande de verstrekking van inkomensindicaties aan verhuurders door de Belastingdienst. Op basis van deze inkomensgegevens hebben de verhuurders de mogelijkheid om een inkomensafhankelijke huurverhoging aan haar huurders op te leggen.

Het portaal van de Belastingdienst gaat per 1 april weer open om deze inkomensverklaringen op te vragen.
Voor alle duidelijkheid: de mogelijkheid voor het aanmaken van een account bij de Belastingdienst blijft reeds verstreken.

De Woonbond heeft eerder in een kort geding geëist dat de Belastingdienst de voorbereiding van de verstrekking van inkomensindicaties zou staken en alle gegevens zou vernietigen. De uitspraak wordt aanstaande maandag, rond 14.00 uur bekend gemaakt.

Nu het portaal morgen open gaat, adviseert Vastgoed Belang haar leden om de uitspraak van aanstaande maandag in het kort geding niet af te wachten en op 1 april direct van de mogelijkheid gebruik te maken om de inkomensgegevens in het portaal van de Belastingdienst op te vragen.
Aangezien er al vertragingen zijn ontstaan door de eerdere onvolkomenheid in de Wet en u uw huurders vóór 1 mei een voorstel moet doen om de huur per 1 juli te kunnen verhogen, kunt u beter geen tijd meer verliezen.