Home » Nieuwsberichten » Congres en cursus info

Congres en cursus info

24 oktober 2016

In deze nieuwsbrief komen onderstaande onderwerpen aan bod

                             
                        
            
                     

Cursus; Waardebepaling vastgoed

Speciaal ontwikkeld voor iedereen die op welke wijze dan ook betrokken is bij het investeren in vastgoed!

Praktische workshop over de waardebepaling van vastgoed De waarde van vastgoed is een veelbesproken item. Ook de financiering van panden is aan verandering onderhevig. Dit is onder andere afhankelijk van de taxatiewaarde en de wijze waarop de taxatie heeft plaatsgevonden. 

Wat bepaalt de waarde van een vastgoedobject? Hoe kan deze waarde worden beïnvloed? Welke keuzes als belegger hebben hierop impact? Wat is het gevolg voor het rendement? Dit zijn een aantal voorbeelden van vragen die tijdens de workshop behandeld worden. 

Wilt u een voorproefje op de inhoud van deze training? Lees hier dan alvast een toelichting op 6 veelgebruikte begrippen bij het financieren en waarderen van vastgoed!

Datum: 31 oktober 2016 Duur: 10.00 - 16.00 uur Locatie: Vastgoed Belang, Amsterdam Kosten: € 545,- (niet leden), € 445,- (leden VGB) PE-punten: 5  

Leerdoelen

 • Actualiteiten taxatiebeleid en taxatiemethoden;
 • Wanneer kun je verantwoord en gemotiveerd afwijken van het taxatiebeleid;
 • Inschatten van de invloed van actuele ontwikkelingen in de vastgoedmarkt op de waarde en financieringsmogelijkheden;
 • BAR, NAR, Yield, DCF en de invloed op de waarde;
 • Beoordelen van de belangrijkse waardebepalende factoren van vastgoed;
 • Beoordeling van de waardering en compleetheid van huurcontracten en taxatierapporten;
 • Kennen van de verschillende taxatiemethoden;
 • Taxatierapporten kritischer kunnen lezen en beoordelen;
 • Berekenen van de huurfactor en deze vergelijken met de gebruikelijke huurfactoren per gebied en soort vastgoed;
 • Inschatting maken van de courantheid van beleggingsonroerend goed.
Inschrijven voor de cursus kan via onderstaande link: https://foi.nl/cursus-opleiding/waardebepaling-vastgoed/inschrijven
                             
                        
            
                     

Cursus; Marktwaarde van incourant vastgoed

Incourant vastgoed groeit en wordt hierdoor ook steeds actueler. Om de marktwaarde van onroerende zaken te kunnen bepalen, is het van belang dat er voldoende referentietransacties zijn. Dit “market evidence” maakt het mogelijk het te waarderen object te vergelijken met objecten die recentelijk verkocht of verhuurd zijn. Voor courant commercieel vastgoed geldt dat vergelijking met referentietransacties over het algemeen mogelijk is. Veel lastiger wordt het als het gaat om incourante objecten. Door het toenemende belang hiervan wordt het ook steeds belangrijker om de waarde van dergelijke objecten objectief te kunnen vaststellen.

In deze sessie wordt u aan de hand van eenvoudige en complexe voorbeelden meegenomen in de dagelijkse taxatieproces van incourant vastgoed (incourante kantoor- en bedrijfspanden, maar ook complexe objecten).

Datum: 1 november 2016 Duur: 13.00 tot 16.00 uur Locatie: Vastgoed Belang, Amsterdam Kosten: €295,- (niet leden), €245,- (leden VGB) PE-punten: 3 PE-punten. Indien PE-punten gewenst, gelieve dit bij aanmelding aan te geven.  

Leerdoelen

 • Het begrip incourantheid – wanneer is vastgoed incourant?
 • Kenmerken en waardebepalende factoren incourant vastgoed (verplaatsbaarheid, liquiditeit, heterogeniteit, transparantheid);
 • Impact van macro – economische factoren op de waarde van het vastgoed;
 • Verschil tussen het waarderen van courant en incourant vastgoed – welke maatstaven zijn hetzelfde, welke zijn anders?
 • Diverse waarderingsmethoden en welke is van toepassing op welk incourant vastgoed (comparatief, inkomstenbenadering (BAR, NAR, GOP, DCF), kostenbenadering, residueel)?
 • Scenario’s bij de waardebepaling;
 • Basisrente, rekenrente, waardebegrippen/definities (IVS en IFRS als basis), verschillende types onroerend goed en specialistische taxaties, incourant onroerend goed;
 • Waardering voor de jaarrekening;
 • Speciale objecten als recreatie, horeca e.a.
 • Eigen praktijkcasussen van cursisten.
Inschrijven voor de cursus kan via onderstaande link: https://foi.nl/cursus-opleiding/marktwaarde-van-incourant-vastgoed/inschrijven
                             
                        
            
                     

Congres; Vastgoedvergelijker.nl

De derde editie van het congres heeft als doel particuliere en semi-professionele beleggers te informeren over verschillende vastgoedmarkten en heeft meerdere sprekers die hun visie op vastgoed vrijgeven. Niet het vastgoedfonds staat centraal maar juist de vastgoed categorie waarin deze partijen beleggen. Want de grote vraag is: Waarom kiezen deze partijen voor specifiek deze categorie? Wat zijn de vooruitzichten? Welke kansen liggen er? Op dit gratis* toegankelijke congres praten vier gerenommeerde aanbieders u tot in detail bij over de kansen in de vastgoedmarkt.

Het congres vindt plaats op 9 November 2016, in het Novotel Amsterdam (nabij Amsterdam RAI).

Door hier op te klikken treft u het programma.

Locatie Het congres zal plaatsvinden in het Novotel Amsterdam City, Europaboulevard 10 te Amsterdam, vlakbij het RAI Congrescentrum en het WTC. Het RAI treinstation ligt op slechts korte loopafstand. Daarnaast is er een ruime (betaalde) parkeergelegenheid.

Inschrijven U kunt zich gratis* inschrijven voor dit congres, er zijn echter maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Stuur uw naam, adres, telefoonnummer en email naar  info@vastgoedvergelijker.nl, u ontvangt zo spoedig mogelijk uw reserveringsnummer.

Het congres heeft als mediapartners Beleggingspanden.nl en Analist.nl

*de entree van het congres is gratis, echter wanneer er niet 48-uur van tevoren wordt afgemeld bij eventuele verhindering dan brengen wij €25 exclusief btw aan administratiekosten in rekening.

                             
                                
                                    
                     
© 2016 Vastgoed Belang
U heeft zich aangemeld voor updates van Vereniging Vastgoed Belang via onze website
Dit bericht is verzonden aan <<E-mail>>. U kunt zich direct uitschrijven of uw voorkeuren aanpassen.
Heeft u nog verder vragen, neemt u dan contact op met
Vastgoed Belang Nachtwachtlaan 20, 1058 EA Amsterdam Telefoon: (020) 34 63 123 E-mail: info@vastgoedbelang.nl