Home » Nieuwsberichten » Big data veroveren de verhuurmarkt van nieuwbouwwoningen

Big data veroveren de verhuurmarkt van nieuwbouwwoningen

24 oktober 2016

PERSBERICHT

Big data veroveren de verhuurmarkt van nieuwbouwwoningen

ACM Vastgoed Groep en VOLT maken het huurtraject efficiënter

De bewoner centraal stellen, dat is dé manier om leegstand te voorkomen bij nieuwbouwtrajecten. ACM Vastgoed Groep en VOLT hebben de handen ineengeslagen en bereiken aan de hand van big data en hyperpersoonlijke communicatie de eindklant optimaal. Inmiddels zijn de eerste grote successen van de samenwerking gerealiseerd. Mede hierdoor is ACM de top 10 van verhuurmakelaars binnengestormd.

De doelgroep écht kennen is het geheim

Samen kunnen ACM en VOLT het hele traject verzorgen voor verhuur van nieuwbouwwoningen in heel Nederland. Van advies in de aanbestedingsfase tot doelgroepbepaling en het enthousiasmeren van de potentiële klant. Daarna volgt de vaststelling van de huurprijs, de daadwerkelijke verhuur en de oplevering van de nieuwbouwwoning aan de huurder.

Door een uitgebreid netwerk en slimme inzet van gepersonaliseerde communicatie komt de juiste big data op tafel om het proces efficiënter te maken. Als de doelgroep en de gegevens van de kandidaten bekend zijn, worden de huurprijzen vastgesteld, de contracten gemaakt en nadere info geboden aan de huurders. Gezamenlijk streven ACM en VOLT naar zoveel mogelijk online verhuur.

Geen onderbuikgevoel, maar concrete data

Een goed voorbeeld van een succesproject is BLOK in Eindhoven. Henriëtte Havinga-Tuinman, mede-eigenaar van VOLT, vertelt hierover: "Uit de door ons opgestelde merkprofielen en ijkpersonen bleek dat geïnteresseerden voor deze huurwoningen in de hippe wijk erg enthousiast waren over ‘home automation’. Men vroeg zich af of het zinvol zou zijn om deze automatisering van huishoudelijke apparatuur standaard toe te passen in de woningen. Daarom hebben we het via een enquête aan geïnteresseerden gevraagd. Uit deze data bleek dat maar liefst 98% van de geïnteresseerden graag home automation in hun woning wilde. Uiteindelijk is hun wens uitgekomen doordat we deze concrete data tot onze beschikking hadden. Dat zorgt ervoor dat de bewoner nog enthousiaster is over de woningen en dus dat ACM nog sneller de woningen verhuurt."

Lex de Veth, algemeen directeur van ACM Vastgoed Groep B.V.: "Zeker in de acquisitie/voorbereidingsfase werken we nu veel efficiënter. We merken echt dat deze methode aanslaat bij zowel beleggers/opdrachtgevers als bewoners. Dat vertaalt zich weer uit in vertrouwen van beide partijen richting ons. Wij hebben inmiddels een opdrachtportefeuille nieuwbouw van circa 800 à 1000 woningen voor 2017-2018. Bovendien zijn we op plaats 9 binnengekomen in de top 25 verhuurmakelaars zoals opgesteld door makelaarsblad ‘Vastgoed’ en Pararius. Daar heeft de samenwerking met VOLT zeker aan bijgedragen."